diumenge, 4 d’abril del 2010

Tierra de Nómadas 190m 6b ( 6a obl. )

Mentres tothom prepara la maleta o motxillota per marxar de Setmana Santa... el Xicu i jo matinem per anar a Montserrat. 5 mesos que no escalem plegats.

Aquesta vegada toca la “Tierra de Nòmades” al Pollegó Est, recomanada per en Pere Montasell i ara també la recomano jo! Una via que té una mica de tot... ( Ressenya )

Aproximació: Des de Vinya nova continuem la pista direcció Collbató i ens desviem a l’esquerra per més endavant deixar el cotxe en un mini “parquing”( esquerra). Allà agafem el torrent amunt i no el deixem. Tant des de la pista com des del torrent s’entreveu la paret, per tant ens anem dirigint cap a ella. 25 min.

Aquest cop no hi ha pedreta de la sort, estan clars els llargs que jo puc fer i els que el Xicu ferà.

( 6a+/6b) Primer Llarg: Una sortida en 6b on la primera xapa no està precisament aprop i cal apretar, el veig tibar de bidits a més d’un pas! no hi ha pros que valguin, en Xicu s’adapta ràpidament a la placa Montserratina que tant oblidada tenia pel calcari Osonenc. Unes 4 xapes més de 6b, on no tinc clar si també es podria fer en artificial. En Xicu desapareix desprès de lligar una baga a l’arbre... i inicia un diedre que cal auto protegir i que es converteix en una xemeneia de les de recolzar l’esquena sencera. La reunió queda a la dreta. Jo vaig disfrutar de valent amb les posicions de “ contorsionisme” en els trams de diedre i xemeneia, ara, anant de segona, és clar!.



( V+) Segon llarg: Quins nervis! M’emporto tots els friends i cap amunt. Un altre diedre, on cal obrir-te bé per anar progressant, no deixo la fissura per res i vaig avançant poc a poc, totes les xapes queden a la dreta menys la última. La reunió una mica allunyada de la línia de la via, queda completament a la dreta. Apali ! però si he carretejat tots els friends per a res!. Un diedre amb fissura maco, maco!!.


( V+ a equipar) Tercer llarg: Torn d’en Xicu, torna a la línia de la via i xapa la primera a partir d’aquí crec que només hi ha una altre xapa, tota la resta al gust del consumidor. Un diedre que a mesura que puges sembla que la roca perd, però només ho sembla!. Reunió a una repisa còmode.

(6b ) Quart llarg: Les xapes es veuen properes, probablement es podria fer en artificial... La via puja en tendència a l’esquerra dibuixant una línia de passos durs si t’ho vols treure en lliure.

(VI+) Cinquè llarg: Resseguint l’esperó i vigilant amb la roca que torna semblar bellugadissa, però amb compte es deixa escalar molt bé. Col.loco un camalot dels petits tot just sortir de la reunió i desprès poca cosa més. Anem a parar a un jardinet ampla on desprès de caminar uns passos retrobes la paret i una bona reunió a la dreta. Genial assegurar recolzat a l’arbre mort.

( V ) Sisè llarg: Aquí tenim una mica d’embolic, bé, almenys jo, en Xicu ho veu molt clar per on hauria d’anar la via... jo li faig cas i pujo la paret de la reunió que s’acaba ajeguen i continuo cap a la dreta, passo de llarg el primer diedre i vaig a boscar una fissureta en tendència a la dreta on hi col.loco un amic J i m’encamino ( molt fàcil ) cap a un arbret, estic davant una placa, que deu c la de V i la pujo amunt, no hi ha ni assegurances ni foradets per a fer servir els friends, sempre amb tendència a l’esquerra fins on s’estrny el pas, allà hi ha un spit i ja queda poc per a la reunió, que aquest cop és un arbre!. Quant en Xicu arriba passa de llarg i segueix fins el cim, 3m.

Estem al cim i ja l’hem feta, nervis fora i alegria viva!!!

Descens: Per a baixar cal deixar la via a l’esquena, baixar, pujar i desgrimpar una mica i a la dreta ens queda el primer ràpel de tres... de la via Son de la llarga. Nosaltres no vàrem trobar l’últim ràpel i el vàrem fer des d’un arbre. El segon és volat i la mar de xulo. Però en tots tres costa de recuperar les cordes!!. Vas a parar a una canal que et porta al camí de retorn.

Un cop a terra amb cordes plegades i a punt per marxar... en Xicu aixeca els ulls amunt i empaladeix... - què passa ?- li dic jo.- Ens hem deixat els Friends a dalt !!! – Amb una gir ràpid i brusc mira canal amunt i ... però bé, això ja és una altre aventura ....

By Carla :-)

8 comentaris:

Jesús Alejandre ha dit...

casu a l'olla, quin cap ..., espero que els hagueu recuperats.
enhorabona per la grimpada. és una via de caràcter i deixa bon sabor.

XICU ha dit...

Si, els vàrem recuperar pero encara vaig esgarrapat de tots costats.
Una via molt guapa i aconsellable.

RATAFIAIRE ha dit...

Felicitats a tots 2, per la via i per les esgarrinxades!!

Del Xicu ja sabiem que era una bèstia, però a aquest pas, la Carla ens deixarà enrera a tots!!

Vinga, a per una altra.

Alfredo ha dit...

Oleee!!
Bien a los dos, asi se hace no hay que parar, pedazo de via.
Por lo que intuyo recuperasteis los friens.
con las pasta que valen..ufufuf

cuidaros

Ana ha dit...

Joder, quin nivell!!! Ei, a veure si expliqueu amb més detall què us va passar amb els friends. Tots tenim curiositat!

Un petonet pels dos.

JAUME ORS ha dit...

... ha de ser un privilegi escalar amb en Xicu. Felicitats a tots dos.

ferran ha dit...

bona decisiu xicu, abandonar a la carla per anar a buscar els friends, a la carla sempre la tindras per escalar, pero... que fariem sense els nostres friends??? ells mai ens abandonaran... no els abandonem nosaltres a ells!!!

per cert, que sobrats que aneu!!!
a tibar tibar
ferranet

Ther ha dit...

Jeje, ara em debeu una via els dos!