dilluns, 12 d’abril del 2010

Un Resum del GEAMM a Mallorca

Punta de la Vinyola - Corredor Nord-Oest.

Actualitzat!
Com que sembla que el GEAMM últimament estava baix de piades d'alpinisme i alta muntanya, aprofitant les excelents condicions d'aquest final de temporada, ens hem posat les piles per equilibrar la balança.

En Sergi i en Pere T. s'han currat el Colouir de Gaube (quin gran corredor!!) i en breu tindreu la piada pujada.

A petita escala, jo (o sigui en Pere M. que sino no sabeu qui sóc fins al final) vaig fer un "subenbajen" a Pimoren, a la Punta Vinyola. La intenció era fer el corredor Nord-Oest, ja que s'havia fet recentment i em van confirmar en Josep i la Laura que estava en perfectes condicions.


I dit i fet, vaig quedar amb uns companys de Torelló, el Jordi, el Gabi, en Marc i l'altre Jordi, i cap a l'Alta Cerdanya vam fer camí.

S'aparca al Parking superior de l'estació d'esquí de Porté-Pymoren, i després de 2 hores llargues d'aproximació (que aquelles mules de tius es van fer curtes i amb prou feines els seguia el ritme!) ens plantem al fons de la vall des d'on es divisa el Pic de la Valleta i la Punta Vinyola.

Des de davant impressiona molt, i mirant la ressenya encara més.


Per sort, quan ens plantem al davant la cosa canvia i no es veu tant dret, i a més la neu està a punt de caramel, dura i consistent.
El corredor és una finíssima línea de neu enmig de la roca, ben dreta i plena de trams de mixte, però bastant protegible amb friends i tascons.

En els trams complicats es va trobant alguna protecció de cordades anteriors (bagues, cordinos, algún pitó...), sempre i quan la neu no les hagi cobert.

El corredor no és gaire llarg, però com que s'han d'escalar tot amb llargs vam trigar unes 3 horetes a realitzar-lo.
Amb les condicions de la neus i la roca, i la bona temperatura que feia (ni massa fred, ni massa calor) vam disfrutar de valent.
Suposo que amb condicions de menys neu, o menys transformada, és un corredor que has de patir més, però realment aquest any està en unes condicions excepcionals, o sigui que us recomano que l'aneu a fer la setman vinent, ara que hi sou a temps.

Pels que no vulgueu tanta dificultat, la veina ruta de la canal del Tunel, també és molt disfrutona, però amb menys ressalts de roca. La van realitzar en Marc i en Jordi, i van comentar que era molt estètica, tot i que la neu potser no estava tan transformada.


A continuació us poso la ressenya, però us afegeixo 2 links que estàn molt bé per completar la informació:

http://www.feec.org/Activitats/expedicions/ressenyes.php?opcio=pimorent#vinyola
http://www.nevasport.com/phorum/read.php?10,2058912,2060579

I també aprofito per linkar el meu picassa on he penjat totes les fotos:

http://picasaweb.google.es/ratafiaire



Punta de la Vinyola - Corredor Nord-Oest. 250mts D+

Orientació: Oest
Alçada: 2.727 mts.
Horari de la via: 3h-4h.
Dificultat: 70º/V+, D+
Material: Piolets tècnics, 2 cordes, Casc, 1 joc de tascons, friends petits i mitjans, algún pitó extraplà.

Aproximació: Coll de Pimorent o parking superior de l'estació d'esqui. Remontar les pistes fins al final del telecadira i continuar fins al final de la vall. 2h-2,30h.

Descens i retorn: Tenim 2 opcions. La primera és seguir l'aresta direcció Oest i fer cim a la Punta de la Vinyola i des d'allà baixar fins a la carena fent una volta direcció Est per buscar la canal més ampla de baixada.

L'altra opció, més directe és crestejar uns metres direcció Est i rapelar fins un caneló ample que ens durà fins al peu de via. Des d'aquí al Coll de Pimorent, 1,30h-2h.


I com sempre gràcies a l'Anna per la seva paciència!