dilluns, 26 d’abril del 2010

Canal Mtjalluna 150m 45º-50º - Masella


Diumenge 25 d'Abril, per celebrar Sant Jordi, alguns dels membres del GEAMM, s'en van a la Masella, a esquiar ..., NO !! a esquiar NO! Em vingut a fer canals. El proposit primer era fer la canal de Mitjalluna, de poca dificultat, però accessible per un dia tranquil, i ens servirà d'entrenament. Durant la setmana anem inspeccionant els foros, i les fotografies, i en Pere Tutu i en Sergi, decideixen que potser podem obrir la primera canal GEAMM. segons les fotografies que ens havien proporcionat es veia una mica de neu, cosa que ens ajudava a fer l'ascenció.
arribem al parking de adalt la Masella, comencem a pujar ., en Pere Monta, Pere Tutu, Jordi Bladé (s'estrena a la seva primera canal), Laura, Adrien i en Sergi. En menys d'1 hora estem davant la canal, aparentment la neu de la fotografia que hi havia penjada a la piada de infohielo, no tenia res a veure amb la realitat, la neu havia desaparegut, solament podiem trobar neu a la canal de la Mitjalluna. en aquell moment ens decidim per fer cordades i temps, Primera cordada Laura i Adrien, segona cordada Jordi i Sergi, i la tercera cordada, serà la que a falta de confirmació, haurà obert la canal GEAMM el 25/04/2010, que properament us penjarem piada i ressenya.
un cop ens decidim pujar, tamquem els ulls uns instants, i l'Adrien i la Laura, ja havien acabat la canal, podriem dir que havien fet una canal precoz !. En resum, canal sobre inclinació 45º, algun resalt en gel, encara aguanta, però no gaire més, algun pas en mixte de III+, adalt reunió amb dos espits i cordino. En jordi es va iniciar, superant les poques dificultats com si hagués fet canals tota la vida. La sortida vam decidir no arribar al cim, degut al mal temps que s'acostaba, ejem...