dijous, 19 de maig del 2011

TALAIA GRAN (Via Cervera-Raúl, 6a/Ae 190 mts)La Talia Gran és d´aquestes agulles Montserratines que pocs tenen la oportunitat de veure dons la seva situació fà difícil el plaer de gaudir-la.
La proposta de l´Alfredo d´assolir aquesta agulla ens complau i en Ramon i jo decidim compartir cordada amb ell. Una agulla de tall clàsic oberta al 1960 per en M. Cervera i en R. Martinez, aquells que li donaran el nom a la via ... una aresta brucs.


(VIDEO RESUM)
Dissabte de primavera i una previsió de temps una mica insegura posa el pél d´aventura. Matinem ... a les 7 quedem on sempre i a les 8 esmorzant a MOnistrol ... on sempre. Tot seguit direcció a S. Cecilia on deixem el coxte ... material i ens enfilem cap el nostre destí. Després d´una aproximació d´un hora gaudin en tot moment del paisatge canvian de Montserrat arrivem a peu de vía. Sorpresa !!! Tot matinant tenim una cordada pel devant i a la poca estona arriven dues més pel darrera

Pel davant un total de 6 llargs on destacan excursions sense cap mena de asegurances , pasos d´artificial, pasos acrobàtics com el 4 llarg on haurem de fer un canvi d´agulla on el vent i la boira afagirant el seu toc personal. Això si ... gràcies a l´Alfredo per pèndre les iniciatives més dificils a l´hora d´afrontrar els llargs més difícils .... pedassooo de valiente !!!!!(APROXIMACIÓ)

Imatges del primer llarg on saltem la opcció de fer reunió en un arbre. 50 metres de via on trobem material divers i on les vistes son jà increíbles. Al darrera .... una altre cordada.
El segón llarg força aeri i amb excursió inclosa sense cap mena d´assegurança


L´Alfredo i en Jaume assegurant al Ramón que inicia el tercer llarg.Tot seguit iniciem el 4 llarg, un pas força curiós on l´Alfredo a d´obrir-se literalment "de cames" per fer un canvi de paret on el vent dificulta la maniobra.

Una vegada surt a la paret, una tirada en artificial per sortir en lliure sobre un V+ força espectacular, per continuar un altre tram d´artificial per tornar a sortir en lliure i tot això ... l´Alfredo !!!!
Tot això no treu merit a la resta de companys que al darrera seu van superant les dificultats.Fem una reunió opccional per donar la oportunitat que les cordades del darrera ens passin per així nosaltres acabar la via amb més calma.
En Ramon serà l´encarregat de fer aquest últim llarg amb el dubte d´on muntarà la reunió, dons teòricament no hi ha reunió. Opccions ... aprofitar un cap de burí, montar una reunió en una fisura a la dreta amb friends o montar-la a la instalacció on farem el ràpel.
Una vegada al cim ... només toca gaudir dels companys i de les increibles vistes que ens ofereix aquesta Talaia ... la gran Talia Gran !!!!

TALAIA GRAN
Via Cercera-Raúl (6a/Ae 190 mts)
Aproximació: Deixem el cotxe a Santa Cecilia i prenem el GR-172 direcció a Can Massana. Quan arrivem al Coll de la Font de la llum agafem a mà esquerra direcció al Portell del Migdía. Una vegada arrivem adalt, comencem a baixar i als pocs metres prenem un corriol a mà esquerra amb marques grogues i blanques. que ens portarà a peu de via (veure la resenya).


Descripció de la via: L1(6a o V/A0, 50 mts) Sortim per la esquerra de la base de la via. Uns primer metres sense assegurances que podrim protegir en una fissura fins arrivar als primer seguros. Arrivem a la part més dificil ben assegurada. Continuem per la dreta fins arrivar a una altre part vertical ben assegurada. Tots aquest es poden fer en A0. Tot superat arrivem facilment a la reunió. L2 (V, 30 mts) Sortim per la dreta de la reunió per continuar amb tendencia a esquerra. Quan superem els passos dificils desapareixen les assegurances fins la reunió. Una excursioneta. L3 (IV, 20 mts) Sortim per la esquerra, fàcil, per terreny inclinat fins arrviar a la reunió. L4 (V+/Ae, 50 mts) Pas acrobàtic per fer un canvi de paret. Sortida en artificial on el pas complicat és fer el canvi d´agulla. Després, xinoxano cap amunt. Sortida en lliure fineta per continuar en artificial i tornem a sortir en lliure en placa inclinada fins arrivar a la reunió. L5 (IV, 50 mets o fer una reunió opccional intermitja). Sortim per la esquerra i continuem per placa fins arrivar al davant d´un mur on hi ha la reunió opccional, per la dreta amunt amb tendencia a esquerra finas arrivar al cim. Al cim no hi ha reunió. Opccions: Assegurar a cos aprofitant el cap d´un buri. MOntar reunió en una fissura a la dreta amb frients o anar fins la instal.lació de ràpel (si es fa aquesta millor avans haver fet la reunió opccion per no tindra problemas amb la llargada de cordes.). Descens: En 2 ràpels. El primer cap al coll i el segon direcció sud, montant en un arbre. Al tanto amb les pedres d´aquest segón ràpel !!!! Una vegada a terra. remuntem la canal fins arrivar al coll i descendim fins arrivar a peu de via.

Vicenç Soto a l'agulla de l'Arbret, Montserrat

"Ei, que tinc festa un dilluns!!! Aquesta és la teva, has de quedar amb la Carla i en Blade per anar a escalar!!!!"
Quina il·lusió nois, especialment amb la Carla que fa molts dies que no coincidim...


Aquesta via guanya el cim de l'agulla de l'Arbret, de les més altes de la regió d'agulles.S'enfila per la seva cara oest, gaudint d'una primera tirada d'aproximació, després una vertical i potent i l'última que resulta un plaer pels sentits, en veure un panoràmica de la zona d'agulles.
La segona tirada es pot fer en lliure o artificial, o bé combinada.Aquí la Carla, mica en mica, pas a pas... I llestos!
Ja veieu com s'hi estava, a dalt...


Via: Vicenç Soto

Zona: Montserrat – Agulles

Dificultat: 6a+/Ao (MD)

Dificultat obligada: V+/Ao

Llargària: 115 metres

Grau d’exposició: Baix

Grau de compromís: Baix

Equipament: Equipada amb espits i algun clau

Material: 12 cintes exprés i una baga savinera

Orientació: OestLa veritat que aquesta parella són uns privilegiats, els dos tenen oportunitat d'escalar els dilluns, casi bé en solitari, els dos són unes màquines d'escalar, amb empenta i coratge i a més a més tenen la mateixa talla de jersei, es poden intercanviar els polars i tot!!!

Són taaaan macos!! A veure si teniu l'oportunitat d'escalar amb ells i us hi trobareu com a casa ;))


By Namasté...