dilluns, 29 de març del 2010

La Peluda, via els Rodriguez 6a+ (V+ oblig) / Ae

Sembla mentida amb la caloreta que fa i les hores de llum de les que ara disposem que faci nomes dues setmanes d’aquesta foto.



Montserrat glaçat, les aproximacions de moltes vies malmeses però la mateixes ganes d’escalar de sempre. Avui tenim convidada d’honor la Laura que amb la seva experiencia i simpatia ens acompanya a descobrir una via d’Ae els rodriguez de la peluda.
Sortim al mitg dia passades les 12, arribem a Can Massana cap a quarts de dues i aprofitem per dinar a les taules de picnic del costat del parquing… sin prisa pero sin pausa… un cop servits prenem la pista cap al coll de Guirlo fins arribar a la desviació del refugi de can Barbé a mà dreta, pocs metres més endevant prenem un corriol a mà esquerra que et condueix fins a les parets de La Bandereta, la Palangana, la Figuereta… aquest cami de per si ja no es molt evident però, aquell dia estava excesivament trinxat despres de la gran nevada, aixi que vam improvitzar el traçat fins arribar al peu de la Bandereta, seguirem cap a la dreta dibuixant la pared fins a trobar la nostra via… que espero no la trobeu plena de neu com nosaltres.


Llarg 1, 6a+ (V+ oblig o Ae)
Aquí podeu escollir, està tan extremadament parabolada que si no us el treieu amb lliure podeu triar Ao o Ae. Aquest llarg hem va tocar a mi, vaig aconseguir treureme’l amb lliure, un parell de pasets al l’inici amb una mica d’oposició fins a trobar una llastra a l’esquerra que dibuixa tot el llarg fins a la reunio, el vaig trobar bastant físic i no gaire tècnic si teniu força de braços el fareu sense gaires complicacions, els peus també son bons, la posició escalant potser es un pel rara. La reunió es bastant incomode, sobretot per cordada de 3.


Llarg 2, Ae
Una pared compacte i llisa ideal per Ae, molt equipada aproximadament amb 20 parabolts, molt propers i gens exposada, ideal per practicar. Al final del llarg pots obtar per sortir amb lliure, però es un pas tant extrany i estas tan acostumat a fer “Ae” que segurament tiraras d’artificial fins a reunió. Aquest llarg el va demanar per fer la Laura, tota una crack en aquesta modalitat.

Llarg 3 V+ i Ae
Torn per la Carla, aquí el vent ja bufa fort, però almenys ens toca el sol, sortim recte amunt uns 3 o 4 passets molt fins, costa trobar l’equilibri i més despres de fer tant artificial, cap a la dreta sembla més fàcil però la Carla tira pel dret, anem a trobar un llavi que resseguirem a l’esquerra, molt ben assegurat, de cop veurem que els parabolts s’acaben i haurem de superar el llavi en Ae un parell de pasos fins a reunió, és el llarg més curt.

Llarg 4 III
Pur tramit per arribar al cim, vam deixar a la Carla escalar una mica més :-P jijiji
Al cim feia MOLT d’aire, et congelaves poquet a poquet… trobarem una instal·lació de rappel a terra i baixarem en direcció sud-est, rappel molt curtet 20 metres, posseu bé les cordes hi ha bastant de fregament per recuperar, via ideal per fer a partir del mitgdia.
Retorn amb alguna cadena i grimpades xules per voltants d’agulles, molt maco amb el sol del cap vespre.
Bladé "sense by"