divendres, 8 de maig del 2009

"LA PRENYADA" (Via Gomez-Xalmet)


"... arrivar a la primera reunió i veure per sobre nostre la fisura del segon i tercer llarg ... increíble !!!"


(VIDEO INTRODUCCIÓ)

Montserrat com sempre motiva a qualsevol. Avui hem quedat l´Adrien i en Jaume per anar a la zona de Sant Benet per enfilar-nos a la Prenyada i més concretament a la via "Gomez-Xalmet". Això si, avui serà una sortida una mica especial, dons després de la nit anterior, on el Barça es va clasificar per la final de Roma, nosaltre portarem una bandera amb els colors blau-grana per fer-la ondejar adalt del cim. Ens veiem a Roma i si no ... a Montserrat !!!





APROXIMACIÓ: (40 minuts). A les 10.00 del matí iniciem la nostre aproximació del Monestir fins la ermita de Sant Benet ara reconvertida en refugi. Una vegada allà ja tenim a tocar el nostre repte d´avui. Alla abaix impresiona de debó la linea ben marcada de la nostra via. La fisura ben evident tranca la figura de la Prenyada de dalt avaix. Una vegada a peu de via fem un petit apat per carregar-nos de energia dons ens esperen emocions fortes, ben segur.

DESCRIPCIÓ VIA: Dificultat 6a o V/A0, 145 metres. (Orientació Sud)


(Primer llarg)

L1: (IV+,6a,V) L´inicia en Jaume. Sortida en diedre amb només un parabolt fins arrivar a un petit arbre, patin una miqueta dons rellisca una mica. Al arrivar al tram vertical hi ha la opccio de lliurar-lo en artifical després d´una parbolt i tot un seguit de burils fins arrivar a la part de dalt just avans de la reunió on posem un friend mitja dins una fisura força evident a mà esquerra per asegurar la sortida en lliure. Aquest primer llarg és tot recta amunt seguint la fisura deixant a mà esquerra una cosit de parabolts d´una altre via.

(Segon llarg)



L2. (V-) Per sobre nostre tenim la placa reseguint la clara fisura per la seva dreta. Maca de debó. Sortim per mà esquerra xapant un primer clau a un parell de metres i tot seguit amunt llaçant 3 sabines i algun parabolt més fins arrivar a la següent reunió. Aquest llarg és molt disfruton i nosaltre aprofitem tota la fisura per posar algun cacharriki més per la nostra seguretat a més a més que ho demana la fisura.




L3. (V,IV,III). Sortim tot recta amunt deixant la fisura a ma dreta. Del primer al segon parabolt ... una excursió així que posem algún friend a la fisura. Adalt tombem a mà dreta directa a un arbre, i fins aquí una altre excursío sense posar rés, encara que sigui el tram de III. Nosaltre montem la reuní a l´arbre encara que la reunió està un pel més adalt en un replà per evitar un posiblament fregament de la corda. Llarg també molt maco i miran avaix amb força ambient !!!


(Tercer llarg)


L4. (IV+) Nosaltre sortim recta amunt del arbre amb tendencia un pel a la esquerra on trobem 3 parabolts, un petit pont de roca un pel precari fins arrivar a un replà on teòricament hi ha una reunío que nosaltres no fem i tirem amunt. Tot recta amunt trobarem dos parabolts i algún pont de roca per finalitzar en una petita rampa fins arrivar al cim. Una vegada al cim hi ha un parell de parabolts nous per montar la reunió.




DESCENS: Un únic ràpel amb instal.lació preparat baixant a mà esquerra que ens portarà al camí.


RETORN: Al principi clar camí amb tendencia a mà esquerra i reseguint el barranc fins trobar una corda fixa per salvar el desnivell. Abaix amb tendencía a mà esquerra fins trobar el camí força marcat que ens portarà fins Sant Benet.