dissabte, 19 de setembre del 2009

Barranc Formiga 11-09-2009

Acces:
Hem d’anar a Huesca per la N-240 i despres agafar una desviació a la dreta, continuarem per la HU-332 direcció Bierge, al final d’aquest poble passarem per la presa de Bierge ( final del Barranc Peonera) i seguirem recte en direcció Morrano, Yaso i Bastaras. Continuarem fins arribar al pont del riu Formiga, just passat aquest veurem el parquing a mà dreta on deixarem el cotxe. Mapa d’acces.
Aproximació:
Una pista molt clara situada al costat de l’aparcament, el camí ens portara fins a unes coves “Las Polvorosas” amb unes petites contruccions de pedra, poc despres arribarem a l’ultim tram on vas assegurat amb un cable d’acer com si es tractes d’una via ferrada. D’urant l’aproximació el barranc estará situat practicament tot el camí a mà Esquerra.
Descens:
Un cop arribat aquest punt hem de baixar fent un rappel, es pot obtar per un de 4 metres o un altre de 20 metres, aquest ultim està instal·lat en un arbre.
un cop superat això ens possem els neoprens i entrarem dins l’aigua que ja no ens abandonara fins al final del barranc. Petits resaltes, tobogans i salts fan d’aquest barranc un lloc ideal per portar a gent que s’inicia en aquest mòn, el paisatge es espectacular la formació de les pedres es molt curiosa, infinitat de forats i formacions rocosas en forma de tub fan que et sentis una autentica formiga quant el realitzes, tambe té un sal de 10 metres on as d’apuntar molt bé i un tobogan d’uns 6 o 7 molt divertit (No obligats) tot es pot rappelar, nosaltres nomes vam utilitzar la corda en dues ocasions, l’aigua era cristalina d’un verd turquesa, gens freda i amb poc caudal però amb badines plenes, molt recomanable.
Retorn:
Arribarem a una badina on agafarem el mateix cami de l’aproximació ara situat a mà esquerra.
Aproximació: 40 min
Descens: 1:30 o 2 hores
Retorn: 15 minuts

- VIDEO DEL BARRANC -