dimecres, 12 de maig del 2010

PEDRAFORCA, tornarem...



Tot i les males prediccions per l’inici de setmana... ( si fos pels del temps no ens mouríem mai de casa!! ) en Bladé i jo vàrem decidir fer una visita al Sr. PEDRAFORCA. No cal dir, que una vegada més ens va impressionar la seva presència i misticitat. Matins tranquils i assolellats i tardes cobertes per a núvols amenaçadors d’un bon ruixat o pedregada.

Verd viu i intens, reflecteix l’abundant aigua d’aquesta primavera. Blanc brillant de les clapes de neu d’ arreu i l’enforcadura encara ben nevada, mostren la seva personalitat pre pirinenca. I no cal parlar de la duresa de la seva tartera i la bellesa de la seva escalada. Quanta paret per a descobrir i quines aproximacions més llargues, rebufa! Quines suades!.


La intenció era aprofitar la llarga aproximació a la cara sud des del refu, dues hores de camí per frondosos boscos, grises tarteres, grimpades fàcils de II i III i fins i tot crestejar gaudint d’unes vistes ensisadores per arribar finalment al peu de via desitjat. Doncs això, aprofitar l’aproximació com a entrenament amb motxilla de 10 kg... - tot i que amb 6 kg jo ja en tinc prou i de sobres!! –. La via escollida per l’ocasió era “El camí del Tro”, la qual ja tenia pendent des de l’última visita al Pedra, abandonada per vent, fred i horari. Aquest cop es repetiria la història, havent d’abandonar per confusió de via ¿?. Spits platejats, daurants, antics i parabolts... buf, cada ressenya diu la seva i nosaltres ven confosus... Desprès de llargues deliveracions...escollim la via de spits platejats, a la dreta la via de spits “antics” i a la seva esquerra spits daurats... ah ! i amb una reunió pintada de groc amb moscata incorporat per a baixar.... era la correcta ?

Bé, també vàrem aprofitar per iniciar-nos en el món del bloc Pedraforquí, divertidíssim i esgotador:





By Carla :-)

2010_05_Pedraforca

Sol de Mitjanit a la Serra de les Canals...


Us poso un link al blog d'en Jaume Grimp on hi ha la darrera piada d'aquesta via que dos GEAMM's van obrir el gener del 2008....a vuere si algú hi treu el cap!
Aquí podeu vuere la ressenya i com es va obrir la via...