dimarts, 6 d’octubre del 2009

ESPERÓ BADALONA 260m 6a+ ( V+,A0 ). ÀGER


Dimarts 29 de Septembre, no era un dimarts qualsevol, un dia més d’entre setmana dins la monotonia diària.... Era un dia d’aquells que te’n vas al llit amb un “ai” a la panxa i un neguit al pit i t’aixeques amb ganes i un somriure tot i ser les 6:15 del matí.

La Laura Pifarrer, en Pere Montasell i la Carla ens dirigiem a Àger. Petita població Lleidetana de la serralada del Montsec, que trobem anunciada per primera vegada quan passem la població de Balaguer. Quasi tres hores de camí ! Al bar a fer el mos, ens hi trobem un altre escalador, a Montrebei diu que va i tot sol!.

Carla al 6a del llarg 2.

Una bona pista esfaltada resseguint tota la serralada, passem també el Parc Astronòmic del Montsec i ens desviem cap a la nostre paret. Desdel cotxe veiem la via i recta amunt ens hi dirigim ( 35 min. ) . “ Esperó Badalona “ posa a peu de via. La Carla comença; 3 xapes d’A0, on l’estrep m’ajuda, començar en fred fent força fa mandra i costa. Un V+ que es deixa fer. Reunió!. I ara bé el primer repte de la via, per a mi, el 6a, 15 metres molt ben xapats on el bon canto predomina tot i que en aquest tram la paret s’inclina. Superat!.

Pere i Laura a la placa en fisura ( V ) del Llarg 3

El Següent llarg un V o IV+, depèn de la ressenya, llarg per disfrutar. Ara ve el 6b, senyors! 4 xapes de passos intensos que marquen el grau del llarg i que en Pere es treu fet tot un crack!. És possible realitzar-ho en artificial, les assegurances estan prou juntes. Desprès el llarg es suavitza, tot i que no et deixa bedar amb passos de 6a. Reunió!.

Pere en la sortida amb passos de 6b, llarg 4.

Ara ve el divertit sostre de la via; Ae... Ae2, encara no n’he tret l’aigua clara. En Pere ens demostra la seva destresa amb els estreps. Dues xapes on et quedes penjat al vuit i balles i evidentment no ens oblidem de la “ sempre ingrata” sortideta en lliure. No us perdeu els videos! ( - Quins riures - ). Jo em vaig deixar guiar per les paraules de l’experimentada Laura, sort! I ella es va treure el llarg quasi amb els ulls tancats

Laura a la placa de 50 m, 6a, llarg 6.

Mirem amunt: Quina placa! ( 6a ) Fem-ho a sorts. Res a fer, perdre és el que realment se’m dona bé. En Pere, tot i cansat, lluita per treures en lliure tot el llarg. La Laura amb l’ajut dels estreps i la Carla algun A0 també. Una placa fina i continua que no et deixa descansar. Reunió!. V amb sortida explosiva ( V+ ? ) i una babaresa per a disfrutar. Caminada, passet de quart i caminada. Reunió improvitzada, ai les branquetes de la sabina...com m’agraden. Sort de la parada, ja que aquest últim pas, cal l’estrep i en Pere per aguantar-me, les 2 úniques xapes del llarg no estan per fer A0, almenys per la meva mida ... CIM!!! Quin goig, quines vistes i quin dia més especial !!!


Si voleu veure les fotos i els videos. Aquí!!


By Carla :-)

La colla creix...