dijous, 7 d’abril del 2011

Via Lucky Jom, Balco de la Lluna. Montserrat

Via feta el dilluns 21 de març. Ja se que el dia no es important però era l’aniversari de la Carla i vam voler celebrar-ho com cal… escalant. La via triada es diu “Lucky Jom” en el Balcó de la Lluna, Montserrat. Cal dir que es una via en alguns trams matojera, en altres amb roca excel•lent, diedres, plaques, esperonets i fins i tot un senyor llarg d’Ae de 50m. La via esta equipada però alguns seguros allunyen una mica, tens poques possibilitats de ficar cosetes, això si en els trams matojeros podreu llaçar les sabines que volgueu.

Aproximació:

Sortim del monastir i anem a buscar el camí de la Santa Cova anem tirant durant aproximadament 30’, just avanç d’arribar la Santa Cova agafarem un GR que surt per la nostre esquerra en direcció collbató, aquest camí va just per sota del principal, en 10’o 15’ ens trobarem l’inici de la via en el mateix camí.

Per Identificar l’inici haureu de buscar un parabolt que està un pel lluny penseu que el primer llarg es un V, no busqueu sotres ni coses rares. Una altre opció es trobar el nom de la via escrit en una pedra just a l’inici, aviso… costa molt de llegir, tot i que jo el vaig reseguir amb una pedra. (Mireu foto)

1er Llarg V,IV+

Llarg de V i IV sense res a dir, nomes que fa uns 25 metres i nomes hi ha dos seguros, però es fàcil, un pel matojero avanç d’arribar a reunió.

Jo al primer llarg.

2on Llarg V+, V

Un dels millors de la via, placote excel•lent i mantingu que va perdent dificultat a mesura que anem pujant, tot ell equipat, però els seguros no estan aprop, escalada de V+ obligada.

La Carla disfrutan de la placota del 2on Llarg

3er Llarg IV+,V+,II

Primer seguro allunyat ojo no caiguem, un cop xapat superem un petit llavi i s’ha acabat el llarg, caminem fins a reunió. En aquest llarg arribarem a un coll on l’ambient i les vistes s’ho valen.

Inici del 3er Llarg a pelo.

4rt Llarg IV, V, III

Per mi uns dels mes complicats, sortida per una canal herbosa fàcil però plena de sorra, els peus i les mans guarros, molt guarros. Quant sortim de la canal anirem a buscar un diedre protegit però no pots badar, es raro i un pel brut. Aquest llarg puja dalt d’un espero i fa que ens endinsem entre els arbres per anar a buscar de nou la pared, la ressenya marca 60metres, la Carla no ho veia clar i nomes sortir del diedre va improvisar una reunió amb ponts de roca i alguna savina. Finalmet quant vaig haber pujat vaig trobar la reunió un pel mes amunt, nomes hi havia un parabolt, però si portes un xapa amb la femella, pots muntar un segon punt d’un esparreg.

La Carla deixa la pedra i entra a la selva.

5è Llarg 7¿?, 6c, Ae

La cirereta del pastis 50metres de llarg d’Ae, 32 cintes express, xapes no gaire proximes per

gent baixeta com nosaltres, sortida en lliure en algunes ocasions, amb això vull dir que es un Ae que s’ha de treballar, no regalen res. Com es el seu aniversari la Carla l’hi va tocar menjar-se aquest llarg, va lluitar com una campiona i sel va treure amb saque i tot. Si no fos per el crit jo no m’hen hauria n’hi enterat. Es un llarg que es fa entern sobretot per l’assegurador.

Polipast per recuperar cordes al llarg d'Ae

6è Llarg IV+

Un altre diedre guarro dels que fan historia, ben protegit però as de buscar els seguros que sovint queden amagats entre les branques. Jo encara m’estic treient punxes clavades dels dits.

7è Llarg II

Caminadeta fins al cim.

Descens:

Girarem a l’esquerra en direcció a St. Miquel i despres cap el camping.

Info adicional:

Via dificil d’abandonar, jo crec que un cop passat el 3er Llarg s’ha de sortir per dalt.

Trobarem sol a tota la via pel matí.

Aquesta via la trobareu al llibre de Montserrat Nord, pagines 121 i 123 i també a http://totmuntanya.foro-gratuito.com/t168-balco-de-la-llunavia-lucky-jom

+piades a: www.lacatarsisdesplomada.blogspot.com