dissabte, 15 de gener del 2011

MONTSEC DE RUBIES _ MADURITAS CALIENTES 6a/V+obligat

Una bona manera de començar l’any, sempre passa per estar amb la familia o els amics, fent alguna cosa que t’agrada. En aquest cas…ens agrada patir!!! Jeje!

Després d’un cap d’any al més pur estil GEAMM, decidim acabar d’exprimir el cap de setmana fent una sortida col·lectiva a una zona on mai no havíem estat!

Montsec de Rúbies, que es troba a l’est de la Serra del Montsec, entre el congost de Terradets i la Roca dels Arcs de Vilanova.


Bé, a títol personal haig de dir que d’entrada anava una mica impressionada per el simple fet d’anar per la zona de Vilanova de Meià, sempre m’ha impressionat força i ho he vist com “paraules majors”.


Anem tota una colla (com m’agrada que siguem un grup), amb la intenció d’atacar vies paral·leles. Som 7, farem 3 cordades. I les vies escollides seran:

- La Guineu Lliure (enllaç de la ressenya d’escalatroncs) Per Alfredo i Ramon.

- Maduritas Calientes (enllaç Kutrescaladors K pa Team) Per Esther, Sergi i Nogués.

- Escenas de Matrimonio (enllaç Kutrescaladors K pa Team) Per Pere Monta i Erik. I van iniciar per el tram del Festival Eròtic sortint per no saben ben be per on (estan fanàtics).


S’ha de dir que al grup hi ha dues noves adquisicions amb moltes i moltes ganes de tibar, en Jordi Nogués (amb el que faré cordada) i l’Erik (que va boig per acabar-se les parets).


El dia comença amb la pista que es fa un pel llarga, seguida de l’aproximació marcada per el pas frenètic de l’Alfredo i amb un desnivell a salvar important, fins a peu de via on mirem d’assegurar-nos que comencem allà on toca. D’entrada tot ens sembla força vertical i te pinta de ser exigent!! Val més que no ens equivoquem de via.


La paret aparentment segueix sent la característica de la zona, molt vertical amb panxetes per tot arreu, Però de seguida veiem que la roca és de molta adherència i qualitat a accepció dels trossets una mica trencats i les feixes plenes de pedres (habitual).


No ens deixa indiferents, la via Maduritas calientes te forces registres, des de el llarg de V+ i 6a molt exigent, al llarg de V francament “disfrutón”, fins la sortida amb desploms de la mida perfecte per en Sergi.


Mestrestant la cordada del costat van frent gresca i salvant princeses perdudes per la paret sense cintes expréss...jeje. (a La maduritas Calientes val la pena portar cintes de més, doncs dona per posar juguets). I no tenint prou amb la via que fan baixen corrent de nou fins a peu de via i rematen el dia fent una mescla entre la Festival Eròtic i un final desconegut!.



La jornada acabar al poble de Rubies amb un patidillu amb una “pilota sospitosa” i una fart de riure que ens vem fer!!! Gran dia per escalar!



MADURITAS CALIENTES


Zona: Montsec de Rubies (Sud)

Dificultat: 6a (V+ obligat)

Llargària: 145ml (4llargs)

Material: mínim 12 cintes, recomano 14/16 per si equipem. Tascons i friends fins 1.



Aproximació:

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera cap la Roca Alta, trobarem una pista que es desvia a mà esquerra direcció el poble de Rúbies. La pista dura uns 14kms, es fa un pel llarga, però es va be amb el cotxe. Aparcament a l’esplanada del poble (4 cases pràcticament en runes).

Agafem el GR que ens du cap a la Portella Blanca. El deixarem en el moment que veurem fites i agafarem el corriol que ens durà a peu de via (sempre en tendència a l’esquerra).

Uns 40minuts d’aproximació.

La primera via que ens trobem és la Festival Eròtic.

A peu de via hi ha marcat el símbol de la dona, i uns 3 metres amunt un pont de roca amb un cordino/baga.



Primer llarg (V+, 40ml)

La sensació que em va quedar és que va ser el llarg que marcava la via. Molt vertical. La sortida és dura i el llarg és mantingut, amb el què dels petits desploms que s’han de salvar.

La paret és molt bona a accepció d’un parell de trams (just en els punt de desplom) on hi ha algunes preses un tant sospitoses.

Des del pont de roca tot recte amunt. En el desplomet abans d’arribar a la reunió, on es veu força trencat, recomano avançar per la dreta, deixant el diedret a la nostra esquerra. Les preses són molt bones.



(Aquí els companys començar la via Escenas de Matrimonio)


Segons llarg (6a, 45ml)

Aquest em tocava a mí de primera, i la veritat és que estava força impressionada, doncs en el llarg anterior vaig pensar que deu ni dor quin V+.

Sortim per la dreta de la reunió, entre el primer i el segon parabolt podrem equipar.

Passat el segon parabolt anirem en direcció a l’esquerra per la fissura. Passada la sabina començarem a ascendir en direcció vertical. Aquí comença el tram de 6a, perfectament equipat, amb l’únic problema del primer parabolt del tram que està una mica trencat. Es genial.

La reunió es troba a l’esquerra un cop arribat a la feixa. Compte que hi ha moltes pedres soltes.

Per cert, val la pena portar forces cintes expréss, ja que col·locarem a gust bitxets, sinó us pot passar com a mi.....que em van “superrescatar” a la fasa feixa....jeje!! Em van passar algunes cintes més.





Tercer llarg (V, 45ml)

Aquest llarg li toca a en Nogués.

El primer parabolt queda per sobre del diedre que ens queda a la dreta de la reunió. Però val la pena començar des de la reunió i flanquejant cap a la dreta, és a dir, no anar per la feixa fins el diedre.

Un cop aquí tot recte amunt. És un llarg per disfrutar, amb fantàstiques preses.




Quart llarg (6a, 35ml)

Perfecte per en Sergi, tot recte amunt amb dos trams de sostre a salvar. Perfectament equipats per fer els passos assegurats.

Cal col·locar molt be els peuets per poder salvar be els desploms.


Un cop al cim...la vista és impressionant i el mar de núvols ens ha acompanyat tot el dia!!



Descens
Des del cim anem direcció dreta (est) per anar a buscar el corriol fitat, que ens durà fins trobar el GR de pujada. La baixada és fantàstica.

Està clar que el dia va ser rodó!!!



I demà cap a Àger!!!! Genial!!

Salut i alegria!!!
Ther.