dimarts, 30 de desembre del 2008

Escalada en Gel - Somnis d'hivern - Columna del Verdet

Dimarts 30 de desembre del 2008, En Jaume Aragón i en Sergi Lugo, parteixen del mirador de Gresolet (Pedraforca), cap a la via Somnis d'hivern i encadenant l'últim llarg amb la columna del Verdet. Pel camí enstrobem entre 7-8 persones, devant nostre comencen un grup de 4 per fer pràctiques, amb l'empresa Singles. Els passem, fem el primer resalt sense assegurar, la neu d'aquests últims dies a cobert gran part del gel, em d'anar netejant la neu, per veure on piquem; passem al primer llarg, d'uns 18 metres, comença en Sergi, possant dos cargols i reunió a l'arbre de l'esquerra on hi ha una cinta plana i un cordino, seguidament puja en Jaume; comença a obrir traça per accedir al segon llarg, la neu dificulta l'accés, degut a que ens enfonsem força. Comença el segon llar, aquesta vegada és en Jaume qui comença, possant un cargol, i seguidament utilitza una sabina per assegurar el segon pas, fa reunió 15 metres més amunt on hi ha un gran arbre, perfecte per fer una reunió còmoda; seguidament puja en Sergi, i arriba a la segona reunió. En Sergi comença a pujar en busca del tercer llarg, el camí cada cop és més dificultós, la neu caiguda és més abundant i ens enfonçem fins a la cintura, degut a la neu no veiem el tercer llarg, cobert per la neu i el passem sense donar-nos compte, una vegada veiem un gran bloc de roca sobre nostre, em de girar a l'esquerra cap a l'altre canal, des d'aquí veiem la preciositat de la columna del Verdet, una llengua de glaç s'aixeca entre dos fileres de roca, formant una columna extraordinaria. Ens acostem i preparem el material per afrontar l'últim llarg, en Sergi començarà, el gel està perfecte, i gràcies a les pases de la gent, s'han anat formant esglaons, on facilita la pujada, de totes maneres el gel està perfecte, aquest li dóna molta confiança, possa un cargol a mitja columna, i 3 metres més amunt un altre, i ja està, feta, més amunt en un avet, fa l'última reunió, seguidament puja en Jaume que sense cap problema en poca estona ja és adalt. Per últim es supera un últim resalt i es gira cap a l'esquerra on trobem el camí que porta al refugi Lluís Estasen marcat per fites (grogues i blanques).
Texte i Fotos : Sergi

EXCURSIÓ A LA CERDANYA 27 I 28 DE DESEMBRE 2008

Dissabte 27

L'aventura comença quan 7 membres del GEAMM (Anna X, Carla, Ferran, Sergi, Pere T, Jose i Ana F) ens trobem a Argentona a les 8 del matí. Ens posem en marxa i a les 10 recollim l'Alfredo, que ens espera a Bellver.

Ens dirigim a les pistes d'esquí de Lles, disposats a experimentar (alguns per 1ª vegada) amb l'esquí de fons. Un cop llogat el material comencem el nostre recorregut per les pistes: verda, blava i vermella.


De seguida aprenem que els esquís de fons són una mica diferents: quan vols girar no gires, i quan vols frenar no frenes. Efectivament, gairebé tots demostrem que la llei de la gravetat és implacable, i aterrem amb més o menys dignitat amb els nostres "panderos" a la neu. Aquesta escena es va repetint al llarg del recorregut amb rialles, crits i moments de mala llet. En Sergi, com que va sobrat, es dedica a gravar les nostres caigudes amb la seva càmera. S'ha de dir, però, que la Carla i l'Anna X. deixen ben alt el pavelló femení (sort d'elles!)Aquí també cal destacar l'atreviment d'en Jose, que fa una baixada triomfal (o no...) per una pista negra amb en Ferran i en Sergi. La resta passem de fer el kamikaze i agafem un camí més facilet per tornar al parking. Conclusió: l'esquí de fons no és l'esport de la nostra vida, però s'havia de provar.Després de l'esquí deixem l'Alfredo amb la seva família i anem a dinar a un bareto de Puigcerdà. Un cop acabat el dinar acompanyem al Jose a llogar uns grampons, i al cap d'una estona agafem la carretera amb destí "Le France", on ens esperen uns banys termals. El fred intens i la pudor de l'aigua no impedeixen que disfrutem com crios, i que muntem el show mentre els altres banyistes ens maleeixen en silenci.

Al final tornem a l'alberg, i ja a punt de sopar...ai, ai, no puc caminar. El peu es rebel.la contra mí i diu prou. Però si no m'ha fet mal en tot el dia!!! Sort que en Ferran no m'abandona, i amb en Sergi em porten al metge. Després d'una injecció de cavall i una mica de sopar mig fred ja estem llestos per acabar la nit cantant karaoke. Veure en Jose fent de Nino Bravo, i en Tutu de Marta Sánchez val la pena, però em sembla que no guanyarem l'Eurovisió...

Ana F.