dimarts, 30 de desembre de 2008

Escalada en Gel - Somnis d'hivern - Columna del Verdet

Dimarts 30 de desembre del 2008, En Jaume Aragón i en Sergi Lugo, parteixen del mirador de Gresolet (Pedraforca), cap a la via Somnis d'hivern i encadenant l'últim llarg amb la columna del Verdet. Pel camí enstrobem entre 7-8 persones, devant nostre comencen un grup de 4 per fer pràctiques, amb l'empresa Singles. Els passem, fem el primer resalt sense assegurar, la neu d'aquests últims dies a cobert gran part del gel, em d'anar netejant la neu, per veure on piquem; passem al primer llarg, d'uns 18 metres, comença en Sergi, possant dos cargols i reunió a l'arbre de l'esquerra on hi ha una cinta plana i un cordino, seguidament puja en Jaume; comença a obrir traça per accedir al segon llarg, la neu dificulta l'accés, degut a que ens enfonsem força. Comença el segon llar, aquesta vegada és en Jaume qui comença, possant un cargol, i seguidament utilitza una sabina per assegurar el segon pas, fa reunió 15 metres més amunt on hi ha un gran arbre, perfecte per fer una reunió còmoda; seguidament puja en Sergi, i arriba a la segona reunió. En Sergi comença a pujar en busca del tercer llarg, el camí cada cop és més dificultós, la neu caiguda és més abundant i ens enfonçem fins a la cintura, degut a la neu no veiem el tercer llarg, cobert per la neu i el passem sense donar-nos compte, una vegada veiem un gran bloc de roca sobre nostre, em de girar a l'esquerra cap a l'altre canal, des d'aquí veiem la preciositat de la columna del Verdet, una llengua de glaç s'aixeca entre dos fileres de roca, formant una columna extraordinaria. Ens acostem i preparem el material per afrontar l'últim llarg, en Sergi començarà, el gel està perfecte, i gràcies a les pases de la gent, s'han anat formant esglaons, on facilita la pujada, de totes maneres el gel està perfecte, aquest li dóna molta confiança, possa un cargol a mitja columna, i 3 metres més amunt un altre, i ja està, feta, més amunt en un avet, fa l'última reunió, seguidament puja en Jaume que sense cap problema en poca estona ja és adalt. Per últim es supera un últim resalt i es gira cap a l'esquerra on trobem el camí que porta al refugi Lluís Estasen marcat per fites (grogues i blanques).
Texte i Fotos : Sergi


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Qué cabrons!
I jo pencant com un negre!!!
Felicitats a tots dos!

GEAMM ha dit...

Els grampons, perfectes!!, merci. A veure si tens un moment i pots editar les fotos, i possar la graduació dels llargs, així tindrem la ressenya perfecte!!

GEAMM ha dit...

Enhorabona nois !!
Sembla mentida que amb un dia de diferència puguès estar tant més nevat !. La piada li dona molta emució a la sortida !!


Carla :-)

Anònim ha dit...

ei! ESTEU FETS UNS CATACRAKCS.
Anda que no, sembla que va fer bon temps, oi?
Jaume, Sergi,... Aviam si més endevant la podem tornar a fer.

Ther ha dit...

Caram com ens cuidem? que no treballeu?
Felicitats!!!! i Bon Any