dimecres, 11 de maig del 2011

MALANEYEU ... Via Epirimountain entre d´altres.



Aquest cap de setmana, l´1 de maig, día del treballador, nosaltres li donem la volta i el fem "el dia de l´escalador". Gràcies a la proposta d´en Ferran, ens trobem a Malanyeu, tots plegats més de 20 companys. Cares noves, com la de la Fiona, cares que feia temps que no veia, com la d´en JOsep i la Laura i les de sempre. Però per sobre de tot ... el caliu dels companys de veritat que, en moments estranys que pasem molts de nosaltres, s´agraeix de tot cor. Gràcies a tots per aquest cap de setmana tan especial.




(VIDEO RESUM)



Ens trobem dissabte tarda/nit al llóc de reunió avans d´arrivar a Malanyeu. A la pineda a mig camí, un bon llóc on dormir tots plegats. Anem arrivant i acabem fent sopar i resopor ... coca, vi, cava i un bon dormir.
A l´endemà, a quarts de nou els primers matiners tocan diana a la resta. Un bon esmorzar i més tard quedem amb la resta de gent que pujant el mateix Diumenge













Tot seguit, organitzem cordades i ens dirigim al paradis ... com no Malanyeu !!!! Com sempre només arrivar aquest indret et transmeteix sempre bones sensacions ... però per sobre de tot moltes ganes d´escalar. Per la ocasió , jo tinc el plaer d´escalar amb el SErgi i serà la primera vegada que compartim cordada. La via escollida o, bé, la que queda lliure és la Epirimountain, 90 metres amb una dificultat de 6a+ però màxim obligat de V, A0 ... som-hi !!!!!!











(L´Alfredo i en Ramon a la "Dels sencills")


L´anectoda del día és que ... hem deixo els peus de gat, cagada !!! O sigui que el primer llarg i el segón llarg, el segón de cordada a tibar de "bambes" però el tercer on el grau pica ... quan el primer de cordada arriva a la reunió li reenvia els peus amb la corda ... una bona manera d´estalviar peus de gat. Estem en crisis !!!!

Despres d´una bona jornada d´escalada, amb les parets de Malanyeu tenyida de colors del GEAMM toca un bon dinar amb bones vistes i bona companyia ... la Merijou, la SAmba, la Claudia i la Xuxe que han aprofitat el día per voltar per la zona







MALANYEU
Via Epirimountain, 90 mts, 6a+ (V, A0 obligat)






APROXIMACIÓ: Creuem la esglesia i baixem en direcció el torrent. Una vegada arrivem al t0rrent prenem el sender a mà dreta que puja fins endinsar-se al bosc. Amb tendencia a esquerra per tot seguit baixar fins a un altre torrent. El creuem i direcció a les parets. Adalt, cap a la esquerra a buscar un turonet. Allà a la seva esquerra comença la nostra via.
DESCRIPCIÓ: L1 (35 mts, V) Recta amunt, plena de forats que ens farà disfrutar de valent, fins arrivar a un bloc on montarem una còmode reunió. L2 (25 mts, V) Amb tendencia a dreta recorre una fisura molt maca, on els forats desapareixen per acabar en placa. Arrivem a una feixa on montarem la reunió també molt còmode. L· (40 mts, 6a+) Sortim flanquejant fàcilment a esquerra fins a un parabolt que veiem per tot seguit escollir la sortida cap a la dreta. Arrivem al tram difícil. Un primer bloc en bavaresa i tot seguit el petit sostre i tot seguit una placa on trobem el 6a+, maquíssim fins arrivar adalt del cim.
DESCENS: Per la mateixa via, al tanto amb les cordes dons hi ha força vegetació.
MATERIAL: 11 CINTES EXPRES + FRIENDS OPCIONALS PERÒ NO NECESARIS.