dimarts, 16 de juny del 2009

Beques del Centre d’Instrucció de Muntanya de l’Agrupe de Mataró


Un dels projectes que volem posar en marxa i més il.lusió ens fa és l’aplicació d’un Pla de Beques CIM per la integració social.

El primer objectiu de les Beques és afavorir l’acollida de les persones nouvingudes i l’acomodació del conjunt de la societat a les noves realitats i reptes que genera el fet migratori. Alhora intentar actuar sobre joves i adolescents amb risc d’exclusió i marginació social.

Des del CIM de l’Agrupe creiem que l’activitat a la muntanya és un vehicle molt positiu per fer-ho.

El nostre segon gran objectiu és afavorir la integració social dels discapacitats, que desitgem en tots els camps, també en el nostre àmbit, la muntanya.

Volem fomentar la participació de persones discapacitades físiques i sensorials en les activitats de muntanya; assenyalant la necessitat de seguir lluitant per la consciència social arreu del món amb l’objecte que la integració dels ciutadans impedits s’adreci a tots els nivells de la vida en comunitat, inclosos l’esport i les activitats a la natura.

Per aquesta raó hem creat les beques CIM.

A cada Curs que organitzi l’Escola de Muntanya de l’Agrupe de Mataró hi haurà una plaça becada.

La Beca CIM inclourà l’import de la matrícula i de l’assegurança, el transport i tot el material necessari per a la pràctica del Curs.

Des d’aquí agrair al conjunt docent del CIM, monitors i instructors, la seva desinterassada col.laboració en aquest bonic projecte.

En Soleymane Soumare, un noi senegalès de 27 anys que viu a Granollers, serà el primer en aprofitar una beca CIM pel proper Curs Monogràfic de Progressió i Seguretat en Vies Ferrates.

Ja us explicarem com ha anat!