divendres, 4 de setembre del 2009

Forat de Bòixols (LLEIDA-Nivell Baix)


Dissabte 29 d'Agost, la Bárbara, l'Amàlia, la Gemma, l'Anna, la Jana, en Manel, en Pere Tutu i en Sergi s'en van cap a Bòixols a descendre aquest petit, però bonic barranc.
Venim d'Isona i la boira calava molt, l'ambient està assegurat, la temperatura baixa a 16º.
Fem l'accés desde el poble de Bòxols, comencem a baixar pels carrers fins arribar a camps que ens orienten direcció al riu, hi ha un petit retol de fusta que indica el camí al riu i a l'inici del barranc, en 5-10 minuts ja hi som. El barranc comença amb salts i resalts, l'aigua està justeta, però encara raja. L'equipament és bó, parabolts amb argolla. Cap a la meitat del barranc, abans del bonic ràpel de 15 metres, començem a trobar que l'aigua és fosca i amb força argila sedimentada. Per tant fan la progressió més lenta i els Salts s'han de comprovar abans. Finalment arribem a l'últim ràpel, que també es pot salta desde adalt de la roca.
El retorn, per un camí cap a la dreta va cap a on haurem deixat el cotxe previament. Si es vol tornar a Bòixols, desde el Pont romànic, surt un camí, amb força inclinació que ens durà en aquella direcció.

Horaris:
Aproximació: desde Bòixols 10 minuts
Descens: 1:30 h.
Retorn: amb dos cotxes, 5 minuts. Amb el cotxe a Boixols uns 45 minuts.

Ressenya
video :