divendres, 5 de juny del 2009

"ELS GRAUS DELS MATXOS"


L´escalada d´entre altres coses, ens permet descobrir racons de la nostra geografía maquíssims que d´una altre manera potser no arrivariem a conèixer.Avui Dimecres escapant del nostre radi d´escalada del Maresme, ens apropem a la comarca d´Osona, a tocar del Montseny. Ens trobem a Aiguafreda a peu de les "Cingles del Bertí" on es troben forces escoles d´escalada (Sot del Bac ... ).Però avui ens decantem per un sector nou, "els Graus dels Matxos", un sector recent i amb molt de futur.

... per la ocasió en Ferran i en Jaume i ... fisicament no hi és la Carla però com si sigues (baixa d´última hora).

Després d´accedir en mens de 5 minuts a peus de vies ens donem conta que estarem a la ombra tota la tarda, un privilegi !!!

Després d´escalfar amb la primera via que trobem "Sense nom", 5+ a continuació fem "Dels cunyats" 6b i tot seguit "l´escarbat copulaire" 6b i tot seguit la estrella de la jornada ... "Piano piano" 6c+/7a. Una vegada en Ferran la deixa montada marxem a fer "Enderrocs" 6a+.
A continuació tornem enrera i en Ferran ... aconsegueix treure´s aquesta fantàstica via molt tècnica !!!

Fantàstica jornada, amb bon ambient, gent simpàtica i un indret superagradable per l´estiu !!! ... axiò sí ... et poses MATXO, MATXO, MATXO !!!SITUACIÓ: Aiguafreda.
ACCÉS: Una vegada entrem dins Aiguadreda venin de la Garriga agafem la primera a mà esquerra direcció una altre vegada direcció Barcelona, però continuarem recta pel carrer principal direcció l´estació de tren. Deixem enrere la estació, tot recta fins al final del carrer on prenem a mà dreta una pista forestal, on sempre amunt, fins despres d´una bona pujada i després de dues curves forces pronunciades, el camí perd tota la seva pujada. Deixem el cotxe a ma esquerra o dreta, tornem enrera caminant i la curva pronunciada, a mà dreta surt un camí que ens durà a peu de vies.
ORIENTACIÓ: Est.
ALÇADA: 20/25 mts.
DIFICULTAT: Predominant els 6C i 7a (només un V+ i dos 6a+)
ROCA: Tipu arenisca, amb una mena de "enladrillado" a les parts superiors tota curiosa.
OBSERVACIONS: Les resenyes son situades a peu del sector principal. D´agrair pels equipadors.

Expedició GEAMM al Montblanc...

Avui surten l'Adrien i en Fred cap als Alps.
El seu objectiu és fer el cim del Montblanc (4.810m) per la ruta dels Tres Cims.
Des d'aquestes línies dessitjar-us tota la sort del món.
Tindreu l'empenta i la il.lusió de tot el GEAMM....
Força i Seny amic meu!

PERE