divendres, 31 de juliol del 2009

Cap de setmana 22 i 23 d'Agost a Sadernes

Després de ser membre inactiu del geamm durant molt temps, i despres que molta gent m'ho demanés, em toca organitzar un cap de setmana per la meva zona.


He pensat de passar un cap de setmana a Sadernes, una ferestega vall on si pot fer escalada esportiva i una capbussada a les fredes aigues de la riera de Sant Aniol, per tonificar la musculatura.

També es pot baixar un barranc (Sant Aniol o Les Canals), que segurament el gaudireu més que l'ultim cop.

Ufffff! Quin fred vam passar!

Abans també s'hi podia fer via llarga, però ara esta regulat per nidificació.

Per menjar i dormir dependrà de la gent que siguem, si sóm pocs faig lloc a casa meva i aixi de passada coneixeu un xic Banyoles amb el seu estany i entorn privilegiat i una mica de la seva vida nocturna, un xic aburrida ultimament.

I sino sempre podem acampar al camping-masia sadernes i quedar-nos a menjar a Montagut.

Espero que us faci gràcia la proposta.

Apunteu-vos aqui.

By Xicu.

CAP DE SETMANA MULTIAVENTURES


JULIOL 18/19 2009. SERRA DE PRADES. Com a referencia la Mussara, és un paradís per a la pràctica de qualsevol esport d´aventura ... escalada, barranquisme, espeología ... i si no la escusa perfercta per deixar-se perdre per cada racó d´aquesta geografía.
Salanques per Setmana Santa va ser la última sortida en grup del GEAMM. Avans d´agafar les vacances d´Agost i que els la penya GEAMM prengui camins diferents hem decidit fer aquesta sortida multiaventura ... a la Serra de Prades.


(MAS CARET, Casa rural, Farena)

Per la ocasió som: en "Tutu", la Bàrbara, la Montse, en Sergi, en Gorka, la Jéssica, en Jaume, en Jose Luis, en Jordi, la Eva, en Marc, la Susana, l´Alex, la Estefanía, en Tito i la Sandra, la Lluisa i l´Alfredo i en Sergi i la
SITUACIÓ: Farena (Serra de Prades). Casa rural Mas Caret.
ACTIVITATS:
  • Dissabte matí: Ferrada de la Trona
  • Dissabte migdía: Avenç de la Febró
  • Dissabte tarda: Escalada a Mont-Ral
  • Dissabte nit: Sopar i audiovisuals
  • Diumenge: Barranc al riu Glorieta

FERRADA DE LA TRONA

(Mas de Joan Pou)
Situada a cavall de Mont-Ral i La Mussara aquesta ferrada és perfecta per tot aquell que es vulgui inciar en aquest fantàstic món i avui es dona aquest cas cons entre nosaltres tenim algun novatillo.

(VIDEO RESUM)

Sortim de Mas Caret direcció La Mussara i en poc més de mitja hora arrivem a peu de carretera a Mas d´en Joan Pou.

Deixem els cotxes com podem, repartiment de material, breus explicacions i el grup es posa en marxa. Aproximació 15 minuts amb fantàstiques vistes fins arrivar a peu de via.

No té gaire dificultats, un primer tram recta amunt, un llarg flanqueig a esquerra, un ràpel d´uns 10 metres, per a continuació creuar un petit pont nepalí i per finalitzar amb una paret força vertical per arrivar al final i jà esta !!!
Curta però amb un recorregut força interesant.
AVENÇ DE LA FEBRÓ.

Tot seguit prenem la carretera direcció La Mussara. Una vegada deixem enrera l´accés aquesta població fantasma amb el seu refugi, en menys d´un kilòmetre a mà dreta trobem la pista que ens durà a l´avenç de la Febró.

(VIDEO RESUM)

Això sí, primer de tot toca fer pasar la gana !!!
Tot seguit afafem el corriol direcció l´avenç i en poc menys de 20 minuts arrivem a la entrada principal. Dues opcions: entrar a peu o fer un parell de ràpels, al gust de tothom.
Una vegada dintre ... tots bocabadats comencem a recorre la esquerda principal i com a nens petits anem descobrint tots els recons posibles al nostre abast. Al final de la esquerda principal trobem una mini-ferrada que ens portarà una altre vegada a l´exterior d´aquest fantàstic indret.

ESCALADA A MONT-RAL (Sector Terranegra)
Finalitzada la visita a l´avenç no tenim prou i marxem direcció a Mas Caret, però avans fem una parada a Mont-Ral per practicar una mica d´escalada. Per la ocasió anem al Sector Terranegra, graus asequibles per a tothom i força aprop del parking.


Una vegada acabem les poques forces que ens queden, decidim per donar com a finalitzada la jornada de Multiaventures ... de Dissabte.SOPAR A MAS CARET
Ara només toca fer un gran sopar per recuperar forces i esperar la jornada de Diumenge que promet moltíssim !!!
BARRANC RIU GLORIETA
La jornada de Diumenge estara centrada tot el día a fer el barranc del riu Glorieta, situat al mateix Mont-Ral. Sortim direcció Mont-Ral i allà mateix deixem els cotxes a peu del camp de Futbol.

(VIDEO RESUM)

Amb la il.lusió que descriuen els nostres ulls agafem tot el material i fem l´aproximació fins el riu. El riu Glorieta brolla de sota terra, o sigui que el primer tram el fem sense gens d´aigua fins trobar el primer ràpel amb aigua. Ara ja no deixarem de tocar aigua fins el final del Barranc. Racons espectaculars i salts increíbles farà d´aquest barranc una experiencia única per molts de nosaltres !!!

Fins la propera !!!