divendres, 22 d’octubre del 2010

PIC DEL MARTELL (Via Chumi Chumez, 6a)



Dijous ... després d´una bona tongada de díes de pluja avui el sol guanya la partida. Ens deixem caure pel Pic del Martell per que l´Alexandra conegui aquest indret ... diferent i aprop de la ciutat.



Fem la aproximació i arrivem a peu de via ... no té perdua ... el nom "tatuat" a la roca ... CHUMI CHUMEZ . Les vies veines habien caiugat (reserva, midi-plan ...) ara la protagonista és la Chumi, tasada com un 6a ... bé ... no s´ho creu ni deu (perdó pels creients.)

(VIDEO RESUM)

PRIMER LLARG (35 mts, V) El primer llarg de V no té cap dificultat ... seguint els parabolts de color vermelll recte amunt amb algun aleje però es deixa fer, sempre a la dreta del diedre herbós.





Una vegada arribem a la reunió toca disfrutar de l´entorn privlegiat de veure el mar a les nostres esquenes.


SEGÓN LLARG (35 mts, 6a). Continuarem pels parabolts de color vermell, al "lloro" amb les opcions veines. La sortideta per una placa força vertical, amb tendencia a la esquerra, és durilla però es deixa fer fins arrivar una mica avans de la reunió al pas clau ... bé al pas chungo !!! Ens situem sota un petit sostre sense peus i poca pressa de mà. Per sort una bona tirada de parabolts fà que acabem i superem el sostre "tirant de cintes" i qui no ho faci que m´ho digui com s´ho ha fet. Jo no veig el 6a per enllóc !!!!




TERCER LLARG (35 mts, V+). Aquest tercer llarg és raret. Continuem en tot moment pels parabots vermells, deixem la opcció de la dreta i continuem recte amunt. Un llarg un pel exposat per a nosaltres dons no deixes de superar petits sostrets i bloc amb posibles caigudes lletxes fins arrivar a la reunió. Epppp !!! NO preneu la reunió equivocada (jé,jé ... un pel rovellada ).





QUART LLARG (4O mts ?? IV) Opcció de rapel.lar la via . NOsaltres sortim per la esquerra protegint el primer pas amb un friend petit ... a continuació ens enfilem peró als pocs metres montem un reunió en un arbret+friends dons apartir d´aquí comença a ser una grimpadeta sense cap mena de perill . En cap moment no trobem cap parabolt com diuen algunes resenyes. NO ens arrisquem, fem la reunió ... ens reunim i marxem enfilan-nos pels blocs cap al cotxe.





VIA CHUMY CHUMEZ, 140 mts, 6a


Via: Chumy ChumezZona: Pic del MartellDificultat: 6a (MD-)Dificultat obligada: V+Llargària: 145 metresGrau d’exposició: Mitjà/baixGrau de compromís: BaixEquipament: Via equipada amb parabolts, espits, burins i clausMaterial: 10 cintes exprés. Tot i que la via es troba completament equipada pot anar bé algun friend mitjà o un petit joc de tascons per reforçar la tercera tirada.Orientació: Est