dimecres, 3 de març del 2010

MONTSERRAT, Opera prima,( 165 mts, 6a)Dons això com és l´aniversari d´en Bladé li hem preparat una de bona. L ´Ana ha quedat amb ell a Monistrol sense saver que tots anirem a fer-li una sorpresa.

(VIDEO ANIVERSARI BLADÉ)

Una vegada allà anirem tots plegats al Gorro Frigi a escalar junts i adalt li farem un pastiset ... això si sempre que el temps ho permeti i últimament no ho permet gaire però nosaltres tot haver-hi predicció de pluja ningú ens tira enrera.

La sorpresa ... genial (podeu veure el video) i tot seguit després d´esmorzar anem al Gorro Frigi a disfrutar de les seves vies.Jo i la Esther farem la "Òpera prima". La última vegada que vaig escalar amb la Esther ara farà un any a Calànques. Aquella vegada varem tenir que abandonar la via i avui ... ja veurem dons els temps empitjora.


(VIDEO RESUM)
La resta del grup comencen a pujar i nosaltres també. Fa fred, potser estem als voltants dels 0 graus i el cel amanaçador. La roca està freda de debó. Començo jo a fer el primer llarg i al darrera la Esther ... però esta patint de mans dons fà molt de fred ...però és la tònica de totes les cordades. Fa tant fred que quan arrivem a la tercera reunió comencen a caure els primers flocs de neu. Abandonem ???? Per moment tornem a estar amb la mateixa situació que a Calanques però ... ens tornem a mirar com ara fà un any, amb el riure a la cara i ... decidim abandonar ... i la resta de cordades també. Lo positiu ... que queda pendent de fer dons és una via disfrutona ... llàstima dons ens quedaven dos llargs i prometia.


Una vegada a peu de vies, ens reunim tots i .... sorpresa per en Bladé ... pastiset d´aniversari ... i tot seguit sota una pluja que va fent la seva ens anem a Monistrol a acabar la jornada amb un bon tiberi.
Una altre jornada ... inolvidable !!!


MONTSERRA, GORRO FRIGI
(Via Opera prima, 165 mts, 6a)


APROXIMACIÓ: Del montsetir agafem el camí direcció Sant Jeroni pel pas dels francesos, una vegada arrivem al trecant de S. Benet (a mà dreta) tot seguit agafarem la drassera de mà esquerra que ens durà directament a Gorros. Una vegada arrivem al camí principal ens dirigim direcció dreta al Gorro frigi. Una vegada a peu del Gorro ens enfilarem per la canal que separa el Gorro i la Magdalena superior. La via comença uns 10/15 metres amunt i com a referencia dos parabolts de color groc.
ITINERARI: (165 mts, 6a) L1 (25 mts, 4c). El primer llarg comença amb dos parabolts només començar amb tendencia a la dreta per tot seguit enfilar-se recte amunt. Excepte la sortida un pel sobadeta la resta del llarg bona pedra i per sobre de tot molt ben asegurada com a tota la via. L2 (20 mts, 4b). Només sortir guanyem un petita panxa per la seva esquerra per anant guanyant alçada recta amunt. Molt disfruton. L3 (25 mts, 5c). També, només sortir superem una petita panxa molt ben asegurada per la seva esquerra i tot seguit recta amunt. Aquest llarg és supermaco i comencem a guanyar alçada. En tot moment les xapes al seu lloc. L4 (25 mts, 6a) Vaja, aquí nosaltres varem tindre que abandonar dons ens va començar a nevar i a ploure però per les resenyes el pas clau també està a la sortida i visulament estava superbé asegurada. L5 (45 mts, 5b) Aquest llarg té ser curiós dons és una escalada amb diedre.
DESCENS: Per la via normal equipada com a Ferrata. Tota la via esta equipada per rapel.lar.

Comissions de Treball GEAMM

Toca activar totes les propostes de l’Assemblea GEAMM de dilluns .... així neixen les noves Comissions de Treball GEAMM.

És molta la feina que tenim davant. La col.laboració de tothom serà imprescindible, així que esperem que tots els equips de treball s’omplin i tirem endavant tantes bones idees.

COMISSIÓ DE TREBALL “MUNTANYES DE CULTURA”
Funcions:
Propossar un Calendari d’activiats pels popers 12 mesos.
Buscar esponsors per cada activitat amb l’objectiu d’autofinanciar-se.
Dur la organització i promoció de cada acte.
Gestió del blog.
Altres.
Apunta't:
http://www.doodle.com/gr492b5prq9k9yr7
ANULADA

COMISSIÓ DE TREBALL “UN MUNT DE RESSENYES”
Funcions:
Actualitzar el llistat de links de manera automàtica i sistemàtica.
Gestió del blog.
Altres.
Apunta't:
http://www.doodle.com/xiyh628ve7tap6x3

COMISSIÓ DE TREBALL ROCÒDROM SIDRAL
Funcions:
Realitzar un estudi tècnic de la viabilitat per rehabilitat aquest equipament.
Demanar i estudiar diferents pressupostos.
Realitzar un proposat de gestió: horaris, requisits i condicions, etc..
Altres.
Apunta't:
http://www.doodle.com/5byff9hftg2dnzfb

COMISSIÓ DE TREBALL SAMARRETA GEAMM 2010
Funcions:
Determinar el disseny.
Determinar model i talles.
Buscar taller de confecció i estampació. Comparar pressupostos.
Gestionar plaços d’entrega i cobraments.
Altres.
Apunta't:
http://www.doodle.com/ne4iep9kimswixsz

COMISSIÓ DE TREBALL EQUIP BTT (Maillot/Culotte) GEAMM 2010
Funcions:
Determinar el disseny.
Determionar model i talles.
Buscar taller de confecció i estampació. Comparar pressupostos.
Gestionar plaços d’entrega i cobraments.
Altres.
Apunta't:
http://www.doodle.com/g9wgncxweer4qifh

COMISSIÓ DE TREBALL FESTA ANUAL AGRUPE
Funcions:
Determinar data i lloc.
Organitzar tot l’acte.
Fer la promoció.
Pensar i organitzar activiats lúdiques.
Altres.
Apunta't:
http://www.doodle.com/88mv5x7nrbzmcyk5
ANULADA

COMISSIÓ DE TREBALL CONCURS FOTOGRÀFIC “MEMORIAL ANTONI SORS”
Funcions:
Buscar una data.
Buscar esponsors amb l’objectiu d’autofinanciar-se.
Determinar les bases del Concurs.
Determinar Premis. Determinar Categories…
Determinar el sistema d’escullir els guanyadors (Jurat, votació popular…)
Dur la organització i promoció del acte. Muntar l’exposició, etc…
Altres.
Apunta't:
http://www.doodle.com/yqz4ax9yv88mbgq9
ANULADA

L'Isaac i en Gabriel

En Carles diu que l'escalada s'ha d'acabar sempre de nit. Bé, aquesta vegada hem acabat de dia...Però comencem pel principi: avui diumenge, últim dia de febrer, quedem l'Alfredo, l'Enrique i jo per anar a fer una via considerada una de les 100 millors escalades de Catalunya: la Isaac -Gabriel a la Paret de l'Ós de S. Llorenç de Montgai. Anem ben il.lustrats amb la súper ressenya i piada dels Escalatroncs:

http://escalatroncs.wordpress.com/2009/11/04/isaac-gabriel-paret-os-sant-llorencs-montgai/

Arribem a peu de via amb aproximació 0, com a mi m'agraden. L'Alfredo ataca el 1r llarg (V, 25m). La ressenya avisa que té una entrada bastant polida. Uff, i tant! L'Alfredo diu que no troba mans, que tot rellisca, però va tirant amunt. No triguem a comprovar que tenia raó, uff, quin patiment! Bàsicament, és un llarg de placa. Finalment arribem a la R, que per sort és bastant còmoda.

2n llarg (V+, 40m) Em toca. M'enfronto a un llarg variat, amb una fissura, una rampa "una mica polida" segons la ressenya (efectivament!), una mica de diedre i més placa. L'adherència és fonamental; hi ha passos on els peus s'aguanten "per gràcia divina", o això em sembla. Necessito concentració...Al final arribo a la R, que també és còmoda, i els companys em segueixen.

3r llarg (V+, 30m) Només començar veiem el pas de V+: una mica de desplom amb bones mans. L'Enrique prova, i les forces no li fallen, quins braços! Després comencen els problemes: la via fa un flanqueig molt marcat al que li donen un IV. Fins aquí bé, si no fos perquè costa molt de saber on vas, i de trobar l'assegurança. Sort que l'Enrique s'ha endut els friends, i els va col.locant al seu pas. (Aquí creiem que no estaria de més afegir una altra assegurança, perquè fer-ho pràcticament a pèl impressiona). L'Alfredo i jo arribem destrossats; ens hem deixat les forces en el pas del principi!

4t llarg (V+, 40m) L'Alfredo es troba amb ànims de fer-ho. "¿Estás seguro?" "Segurísimo". Endavant, doncs. Aquest és un llarg que comença amb una fissura vertical, per després anar a trobar una bavaresa que tira en diagonal cap a la dreta. Tela amb la bavaresa!!! Com li han capigut els dits, a l'Alfredo?? Uff, vaja V!!! On dimonis són els peus?? Al final trobem un arbre salvador i arribem a la R, també còmoda. El temps va corrent, tic-tac, tic-tac.

5è llarg (IV+, 25m) Decideixo acabar la via per arribar la 1ª al cim. Surto de la R per una placa amb bones mans, facileta. Vaig tirant amunt i...on són les assegurances? (en tot el llarg només en trobo 2). Em fico per una fissura amb pedres enormes. Ep, una es mou una mica! Després cap a la dreta, fixant-me en una savina on es munta la R. Vale, és fàcil, però igualment poso un friend, i un cordino en un tronquet que sembla fort i segur. Els meus companys arriben a la R de seguida, després de solucionar els típics embolics amb les cordes...

Al cim fem 4 fotos, trobem el camí i avall. El camí és curtet i fàcil, fins i tot per a mi! L'Alfredo marca el pas i en un tres i no res estem al cotxe. Ara la tasca final: anar a Artesa de Segre a comprar un croissant gegant.

CONCLUSIÓ: La via és molt variada, i tot un repte, però a la ressenya semblava més fàcil del que en realitat és. També pensem que es necessiten friends o tascons en certs passos, com al flanqueig del 3r llarg. Llàstima que alguns trams estiguin tan polits!