dimarts, 15 de juny del 2010

Barranc PURCARACCIA - V45-A3-I

Són les 06:00 am. i una veu molt agradable ens convida, en francés a aixecar-nos del nostre camarot, perquè com que som uns senyors necessitem camarot. Esmorzem juntament amb 300 jubilats del Nord de França i pujem al cotxe. "Va tio arranca!!!", però el cotxe no podia avançar, tota la resta de cotxes sortin del Ferry, tots ens volen pillar les vies i els descensos, no pot ser!!, el Ferry sense cotxes, i l'únic matrimoni de iaios despistats, entre 500 persones, ens toca devant del cotxe !!, comencem amb stresss. Desembarquem a Bastia, població costanera (Est), important per la seva comunicació portuaria amb altres ciutats europeas, ara la deixem, però ja tornarem l'últim dia !.
Arranquem juntament amb cotxes, motos, autocarabanes, cap a autopista hacia el cielo...., lo que té que Córcega sigui francesa, és que té moltes rotondes i "illetes" poc lògiques, cosa que dificulta una bona conducció, agafem la N-193, direcció Sud, fins arribar al poble de Solenzara, abans d'entrar aquest, hi ha un desviament a la dreta, cap les Aiguilles de Bavela, Col de Larone i col de Bavela. Deixem el cotxe justament al Col de Larone (Bocca di Larone) D-268, on hi ha una gran explanada, i es divisa a mà esquerra uns dipòsits d'aigua de color ver-marrón (sóc d'altònic), aquests us els trobareu per tota l'ïlla a conseqüència de l'últim incendi debastador que va patir l'ïlla ACCES. Un cop deixat el cotxe al coll, seguiu caminant per la carretera i a la primera curva, trobareu un petit camí a ma DRETA !, aquest és l'accés que haureu de seguir fins a l'inici del barranc, marcat per fites de pedres, primer una zona de bosc, després s'obra una mica, i va baixant fins arribar al riu. Justament en aquest trobareu les fites que us guiaran per l'esquerra orogràfica del barranc. Accés còmode, obert, i amb molt bones vistes. Haureu de vigilar la calor !. Aproximació d'uns 60minuts. (aneu-vos acostumant a les bones pujades i baixades de Còrcega, ja que no regala res !). El descens una maravella de la geomorfologia del mon !!, un barranc que si el podeu fer fora de temporada alta de turístes val la pena, com a diversió. deixo de banda els professionals en descensos de barrancs, la seva valoració és poc realista !!. És un barranc increible, salts, tobogans, rapels amb aigua, totalment obert, el compromís és molt baix, i les aigües són increiblement turquesses !.
Els descens us deixo la topo que varem realitzar, el transcurs és evident. Aproximadament 2:00 hores, però val la pena que us ho agafeu amb calma, i repetiu tots els tobogans i salts que pogueu !.
El retorn comença pel camí de tornada, un cop arrivat al riu, per tant està fitat, us queda remontar aquest camí, molt curiós, ja que a tota l'ïlla us anireu trobant ple de sargantanes, i la nostre amiga i misteriosa "MAQUIA". ¿ què és la màquia ?... retorn aproximat 40 minuts.