divendres, 21 d’agost del 2009

Barranc de l'Infern - Lleida


Dimecres 19 d'Agost del 2009, Jordi Nogues, Jordi Bladé i en Sergi aprofitem el nostre viatge fins a les terres Lleidetanes i després de fer l'Estarón, anem cap a Tremp, a les Roques del diable, a Collegats, per a creuar el Noguera i fer el barranc de l'Infern, Mapa d'accès. Com que aquest any em estat agraciats per l'aigua caiguda, podem dir que portaba l'aigua justa per poder disfrutar d'aquest descens. Deixem el cotxe fora de la zona prohibida, tenim la intenció de creuar el Noguera fent servir la politja i fer la tirolina, es pot creuar a peu sense problemes el cabda el força baix (contrariament quan acabavem el barranc), per creuar amb la tirolina potem una politja d'acer i lliguem una corda per poder recuperar-la, molt divertit i aconsellable!!. seguidament l'accés és d'una 1/2 hora amb un sol de justicia i una temperatura de 34º a l'hombra. La pujada està fitada amb pedres, fins arribar a dalt de tot, aquí agafarem el camí de l'esquerra, és una pista que comença a baixar, fins arribar a un revolt, on sembla que a la dreta hi ha una cova, Roca Tova. Doncs el barranc comença a l'esquerra, al principi de tot és sec. i el primer ràpel el trobem a uns 50 metres. Al ser un barranc on les empreses d'esports d'aventura hi passen sovint, l'equipament és bó. després d'una serie de resalts arribem a la zona de foscos. Decidim rapelar pel de 17 metres, ja que és més sencill de recuperar la corda. L'aigua de dins, és totalment critallina, i ens arriba als genolls. Seguirem pel barranc, i superem un parell de resalts i ràpel i ja este fora. l'engorjament d'aquest barranc, és molt curiós i les formes especialment boniques. Disfrutem d'aquesta última part, gràcies a que raja una mica d'aigua. Arribem al final i és aquí on decideix si creuar el Riu o remuntar per la dreta, on trobem dos cables d'acer per a tornar a fer tirolines. Cal dir que gràcies a els raftings i a les piragües us podeu trobar que les comportes de riu deixen anar més aigua de la que hi havia abans, per tant varem decidir tindre que anar a buscar les tirolines Com annecdota, recordeu que la velocitat que es baixa és força elevada, i la recepció d'aquesta és una mica dura. Per tant és important que utilitzeu la corda per frenar la velocitat en aquesta.
Horari
Aproximació : 30 minuts (sense comptar el creuament del riu)
Descens : 1:30 hores
Retorn : 15 minuts
Ressenya



VIDEOS






Barranc Estaron - Lleida


Dimecres 19 d'Agost del 2009, en Jordi Nogués, Jordi Bladé i en Sergi, ens reunim per a fer el barranc d'Estarón, a pocs quilometres per sobre de la població de Llavorsí (Pallars Sobirà), carretera C-147 direcció Viella. Mapa Accés.

Barranc amb una aproximació d'uns 20 minuts, depenent si es fa amb 1 o 2 cotxes (amb 1 és suficient). Només creuar a la dreta desde la C-147 direcció Estarón veureu al final de la primera recta l'última cascada de 45 metres, aquí podreu deixar el cotxe; si seguir caminant per la carretera fins a la 4ª volta. Aquí podeu deixar el segon cotxe, en cas que enfeu servir dos. El camí és a l'esquerra, està marcat per fites, és força evident. L'entrada al barranc és una mica aleatoria, aneu mirant quant ja no quedi més desnivell, i veureu que hi ha força camins que porten a dins del barranc. L'entrada al barranc, és amb aigua, força freda, i la roca rellisca en aguns tramps, però en general està força bé. Hi ha ràpels on s'ha de vigilar perquè rellisca més. Es poden fer tobogans, de pocs metres i amb poc desnivell, però cal vigilar la recepció d'aquests. L'equipament és força bó (Químics i Parabolts), com que és un barranc bastant sencill, està equipat per a practicar, pe tant us podeu trobar dobles reunions i parabolts per fer guiats. L'últim ràpel, hi ha una pasamà una mica precari, des d'aquí, haurem de fer un petit pasamà, fins a la reunió que la tenim a l'esquerra, ja que des d'aquest punt podrem recuperar la corda molt millor i sense problemes. L'últim ràpel és realment bonic. La recepció a l'aigua no és saltable. Una vegada aquí el camí surt per la dreta i baixa fins creuar el riu i arribant al cotxe. (el veí del costat té una half, mirar de no entrar-hi).
Horaris:
Accès : 20 minuts
Descens : 2:30 hores
Retorn : 5 minuts
Ressenya





VIDEOS