dimecres, 11 de febrer del 2009

Bego-Miguel-Kush Can Jorba - Montserrat

Diumenge 8 de Febrer en Pere Tutu i en Sergi Lugo, van a Montserrat Sud, al sector de Can Jorba, al costat mateix de l'inici de la ferrata-barranc del joc de l'Oca, petit incís per comentar, que s'ha d'anar ven equipat per fer el Joc de l'Oca, ja que molts trams la seva progressió vertica és amb cadenes, per tant caldrà portar guants, talavard, bagues de seguretat amb disipador, casc, material per descendre i corda (la seva llargada haurà de ser el doble del rapel més llarg.

La via que anem a fer és una via fàcil, molt ben equipada, i per debutar en via llarga. Bego-Miguel-Kush, justament al costat dret de l'Escabroni-Escapullini, la nostre es mou per un itinerari de parabolts, durant els tres millers llargs anem creuant-nos amb la via Escpullini, i justament en el moment que tenim el sostre de la Miranda de Can Jorba i anem a buscar el diedre les vies esseparen. Arribem llavors a la 4arta reunió, molt cómoda, molt ben resguardada i protegida del sufert vent que em tingut. En Pere enllaça el quart llarg, una mica perdedor al principi, però ben equipat, aquesta segona part de la via, no té la verticalitat de l'anterior, però mantéla bona qualitat de la roca. finalment arribem adalt de tot. On mirem de protegir-nos del fort vent que fa.1er llarg: d'uns 45 metres IV+ (es fi, i normalment és fred)


2on llarg : d'uns 30 metres V- (hi ha un únic pas de V-, on hem de superar un resalt, amb bona presa.


3er llarg : 45 metres IV+ (placa de Iv+, fins arribar a a dreta del sostre, on comença un diedre sense dificultats).


4art llarg : 50 metres IV


5er llarg : 30 metres V- (al principi em de superar un petit resalt, amb bona presa)


6er : 40 metres IV- (com és normal aquest últim llarg, amb menys seguros que els d'abans).

Ressenya dels nostres amics escalatroncs :

Per fer el descens optem per anar per la canal del Joc de l'Oca, per això desde adalt de tot, emde seguir un camí amb fites, que ens condueix per una baixada entre arbes i arrels bastant pronunciada, i ens dur a dins del començament del joc de l'Oca, els rapels màxims no superen el 15 metres, Per anar ve, si porteu una corda de 30metres, us estalviareu plegar i desplegar les d'escalada.