dilluns, 27 de desembre del 2010

Via Porno Star 6b+ ( 6a/b ) 105m Vilanova de Meià

Estic davant l’ordinador , amb un somriure a la cara, escrivint aquesta piada...Buf ! quant de temps que no ho feia !! Avui és un bon dia pel “ retorn “ i mentres escrigui piades també voldrà dir que surto a escalar, quines ganes en tinc !

26 de Gener, Sant Esteve , un fred que pela i un sol espatarrant. En Ferranet, en Jordi i jo ens llevem abans de l’albada i ens dirigim cap a Vilanova de Meià.

10:00h Font de la Figuereta Tº= -7ºC !! ( Ull! amb el guionet de davant el 7 ).

El fred no ens arruga i amb l’arnès, les cintes, peus i com a minim 3 polars per barba decidits ens dirigim cap a la Roca Alta. Hora llarga de caminada resseguint les parets de la Roca dels Arcs sota un sol tímid però suficient per entrar en calor, quina suada!.

Un cop a peu de via ens dividim els llargs; en Ferranet, coneixador de la dificultad per a xapar la primera cinta, és el primer. Vaja tela ! Primer cal reptar per una pobra alzina uns casi 2m, després, joc d’equilibri per a trobar la millor postura; 2 mans a la paret, desprès el peu dret... o millor l’esquerra...o millor el dret... fent malabars una bona estona aconseguim arribar a la malaïda xapa! Un parell de passets més de dificultat ( 6b ) i a partir d’aquí respirem ( V ). Un llarg curiós.

2on llarg, en Jordi decidit cap al sostre de 6b, molt ben xapat, el lluita i desprès d’un parell d’intents en surt victoriòs, ole ! Sostre perfecte per a fer en Ae. Desprès un sostret de V super divertit i amb cantos d’espantu!.

EL 3er llarg, orgàsmic! Una placa de V per a disfrutar amb un passet de 6a de mirar-t’ho bé, seguidament un sostre amb bones mans. Torno a repetir: Orgàsmic!.

L’últim llarg, sortida de V per per arribar rapidament a un pas de 6b+ difícil ( segons els experts ) on els estreps també van de fàbula ! je je je, segueixes per un tram de V fins a culminar la via al CIM !.

Muntanyes blaves a la dreta, Pirineus nevats a l’esquerra i una planúria enboirada el nostre davant. Genial ! Fortes abraçades, petons i somriures descriuen la nostre alegria desprès d' un bon dia d’escalada amb la millor companyia.

Una via totalment recomenable, molt ben xapada i roca excel.lent, ara bé, la primera xapa i els tres següents passos molt difícils per no dir impossibles si no tens el grau...

Gràcies nois !

Carla J