dijous, 20 de gener del 2011

Àger – Via TOPE CLÀSSIC 275m (6a/A1)


El GEAMM torna a arrencar amb un any nou. 16/01/2011
Primer va ser a Rubies, i ara toca Àger. Sortim amb la intenció d’atacar tres vies a la zona del Cap del Ras. La Redrum (Montse i Sergi), la Tope Clàssic (Alfredo, Ramon i Ana F.)-(Pere T. i Sergi) i l’Esperó Badalona (Esther, Jordi N. i Muré).

(Ressenya dels amics escalatroncs)

Comencem distribuint les cordades i fent l’accés de 10 minuts.
Primer llarg IV desprotegit, però fácil ens deixa asota mateix de la paret – 40 metres.
Segon llarg 6ª molt ben equipat i gens compromés, pujar per una placa amb bones regletes – 35 metres.
Tercer llarg V+, segons les ressenyes , és el més compromés, i té raó. Se surt de la reunió per la dreta, buscant un flanqueig amb bona adherencia de placa. En cosa de 3 metres es comença a pujar per la placa, anem trobant pitons, un cop comença a enfilar-se, hi ha una espècie de diedre amb baveresa, del tot descompost, que haurem d’anar afegint assegurances (friends petits), per anar protegint els passos, un llarg dur de V+ - 35 metres.
Quart llarg, V+, sortim de la reunió per l’esquerra, passem una sabina, seguim per la placa (trobem pont de roca), i pasat uns 6 metres, em de fer un petit canvi a l’esquerra, aquest és el pas clau del llar, ven assegurat i bona adherència. Seguirem amunt, fins trobar una antiga reunió, que ens saltem, seguim a l’esquerra i pugem fins a la feixa, on trobarem la Reunió amb parabolt – 45 metres.
Cinquè llarg, III, sense protegir, descompost, decidim sortir de la reunió cap a la dreta per un mur descomposts, però força fácil, seguirem amunt fins trobar la següent reunió – 25 metres.
Sisè llarg, V+/Ae, sortim de la reunió cap amunt i trobem una placa amb bavaresa, seguim la linea de parabolts, la cosa comença a possar-se més tiesa, i exigent, sincerament, és un V+ mantingut i exigent. Fins arribar al 6b o Ae . Obviament encara no tenim el Grau per fer-ho en lliure…, per tant estrep i cap amunt, la reunió sota una bauma que donarà pas al següent llarg. Sens dubte el llarg més dur de la via. – 35 metres.
Setè llarg, V+/A1, Llarg amb una bona entrada d’Ae, dos parabolts, ens donen pas als A1, un cordino en un pont de roca, seguit d’un tascó, acontinuació un petit diedre amb dos parabolts més, seguim fins la reunió al costat esquerra, tocant la sabina. – 15 metres.
Vuitè llarg, III+, sortim de la reunió enfilant-nos per la sabina (ull que rellisca), amb tendència cap a la dreta, trobem un petit mur, ens enfilem fins trobar la reunió asota de una gran placa llisa. – 20 metres
Novè llarg, V+. Llarg amb un començament molt macu, llis, fent oposició entre una fisura i la canaleta, V+ d’adherència. Els seguros, estan possats més lluny generosament, però es fa molt bé apartir d’aquí es va trobant més canto, arribem adalt de tot. 25 metres.

Després d’aquesta ens enfilem uns 30 metres més fins a trobar el cim. Les vistes IMPRESIONANTS, la recompensa és merescuda, se’ns dubte el lloc és increíble.
Un cop adalt, fem una petita exploració per la zona, trobant restes d’emprentes dels Ovnis, però això és una altre història.

Els descens, cap a la dreta fins trobar un esperó característic, seguim veient les fites, i haurem de baixar fins trobar una bauma molt ben escabada, que ens anirà indicant el camí amb fites. 45 minuts.

Sergi…