dissabte, 3 de juliol de 2010

Camí de Corsica: l'Arête de Marseille!


Dels Alps a Córsega!
El mal temps previst a la zona dels Alps duran la setmana que cada any dediquem a l'alta muntanya ens va fer canviar d'objectius. La Dent du Gegant i el Cervino hauran d'esperar fins l'any que vé!
Així que en Sergi i jo canviem grampons i piolets per peus de gat i neopré!

Cap a Córsega a fer escalada i barrancs...

El nostre Ferry surt de Toulon a les 23h ...a prop de Marsella.
Marsella? Per nosaltres Marsella equival a Calenques... un paradís per anar a escalar que ja coneixem de la Setmana Santa del 2009... i tenim una via pendent...l'Arête de Marseille!
Decidim acostar-nos tot fent temps per agafar el ferry. Tenim la mala experiència de l'any passat on en l'aparcament de l'Universitat ens van "petar" dos vidres del cotxe per robar-nos un portàtil...
Aquest any fem servir una nova estrategia: deixem la California ben visible! Just davant de la parada del bus! El moviment d'estudiants fa que constanment hi hagi gent esperant-se i tenim l'esperança que aquesta "vigilància desinteresada" disuadeixi els "cacus".
Aquesta opció, per sort, va sortir bé i la furgo estava intacta quan van tornar de l'Arête!La ressenya d'en Llorenç i l'Antxi és del tot encertada. Jo només faré algun comentari dels pasos clau.


El primer llarg que em va tocar a mi fa més "iuiu" del que finalment és. Recordo que l'any passat, quan vàrem intentar-la per primera vegada, en arribar a peu de via ens van trobar una cordada de 3 escaladors que van trigar més d'una hora i mitja en fer-lo. Veien això i imaginant la resta de la via i sabent-nos amb poc temps.... ho vam deixar córrer.Us puc dir que els passos pulits es poden fer en A0 tranquilament. Sense patir gens. En un plis ja estàvem en Sergi i jo enfilats d'alt de l'agulla mirant-nos el "paset" que inicia el 2on llarg...ji ji ji
El segon llarg té el famós "pas de fe" que li dona caliu a la via. Es tracta de passar de l'agulla a la paret de l'Arête. Ens van trobar una baga que facilita el "procés" tot i que ja veureu en el vídeo que en Sergi se'l va treure com si res.
-El tercer i quart llargs tenen tan sols algun pas que també és de mirar-se'l bé (V) però la resta es del tot "disfrutón"!


I finalment el sisé llarg també et regala un flanqueig aeri per la dreta de l'agulla que hi ha en el collet abans d'arribar al cim (banda mar) que deunidó!

En resum: una via ben bonica en un entorn preciós. Un bon inici de vacances.
Pillem la California i cap al Ferry.....continuarà.
Pere T.

6 comentaris:

GEAMM ha dit...

Brutal!

Anònim ha dit...

Per tornar-hi !!!!!, és un lloc FANTASTIC.
Via d'aquestes que recordes, i més amb la bona companyia !!
Ja que les vies que fem estan totes molt bé, però realment el que et fa recordar una via o no, és l'ambient, i la companyia amb qui comparteixes la via.
Sergi

Alfredo ha dit...

No no no no.. lo que realmente molan, son esas gafas que llevais,
pareceis de otro planeta, si no fuese por la samareta del GEAMM, no sabriamos quienes sois..
Vale valeeeee, la compañia tambiem!!
Ya me entran ganas de ir por esos lares..

cuidaros

Ana ha dit...

Ostres, quina bona pinta té tot això, què maco! Ara, també té pinta de fer una calor...I trankis, que els Alps seguiran allà per quan hi volgueu anar.

Anònim ha dit...

Vingaaa.... quan hi anem els que faltem??

Pere M.

ferran ha dit...

i els videos dels barrancs??

es que son tan bons, jeje.... si si...algun dia d'aquests farem un barranc i ja m'ho fareu passar putes, pero de moment que be ens ho vem passar rient, jeje

el dimoni ferranet