dimecres, 16 de juny del 2010

Barranc VACCA, V12-A4-II

El barranc de la VACCA, és un dels grans, entre les empreses d'esports d'aventura, per tant haureu de triar un bon dia i una bona hora. Nosaltres al ser principis de juny, no varem tindre cap visita. Segueix snet diumenge, i acabem de fer el barrancs de la Purcaraccia, com bé em va comentar en Nogués, aprofitem i decidim fer seguidament el de la VACCA, reprenem el cotxe, que estava aparcat al PK del Col de Larone, seguim conduint direcció (Col de Bavela o Zonza), per la mateixa D268, aproximadament 1Km després del Col de Larone, trobarem una corba tancada a la dreta, just en aquesta surt un petit camí a l'esquerra, aparcarem el cotxe, pasada la corba, en cas de no poder, 100 metros per sota s'aquesta hi ha una gran explanada on podrem aparcar, sense cap problema. Sortim del cotxe ja amb els tratjos posats, semblem dos bucejadors en el desert, quina pinta que fotem!!. L'aproximació : un cop a la corba, comença un camí trepitjat, i evident, el seguirem durant uns 5 minuts, al lloro que hi ha una petita fita que ens marcarà un desviament a la dreta, haurem de seguir-la i no deixar-la fins avall del riu. Com bé diuen les ressenyes, totes !!, el camí és força empinat !, per tant vigilarem de no tirar-li pedres al company. En 40 minuts estem al riu, al començament del barranc de la VACCA. un gran caos de roques ens donen la benvinguda !. El descens no té cap complicació, a excepció de que hi hagi força aigua, en la topo que us deixem, ja surten aquest perills. En definitiva és una barranc aquàtic, on hi predominen els salts, i les grimpades per blocs de roca. Sobre d'aquest s'alcen parets i agulles impressionants.
El primer ràpel de 8m es fa per la dreta orogràfica, instal·lació de dos químics, deixante fora de la cascada. Seguirem per caos, salts fins arribar a la cascada de 12 metres (saltable 10-11 metres, en gran badina), el ràpel el fem a la instal·lació que trobem a la dreta, una corda amb nusos ens ajuda a arribar aquesta.
Seguidament dues badines llargues que creuem nedant, i arribem a un gran bloc de granit a l'esquerra del riu, per on surt un camí, força empinat i avegades exposat (però habitual per ser Còrcega). Un cop adalt al coll, hi ha bifurcacions, nosaltres varem tirar primer per la dreta, i després esquerra, arribant al camí d'inici, que ens duria a la carretera on hi ha el cotxe.
Aproximació : 40 minuts
Descens : 1:30 minuts
Retorn : 1:10 minuts
Si es tenen forces molt recomenable enllaçar Purcaraccia i Vacca.





3 comentaris:

Anònim ha dit...

i una altre historieta de la gran CORCEGA !!!, ja estic planejant el MEGA-Stage del GEAMM....., seria BRUTAL !!!!!!

Alfredo ha dit...

Eysss estos 2 quienes son??
no tenian que estar el los Alpes?
dios lo cria y ..,.,,.
Mola el sitio un montonazo.

cuidaros

JAUME ORS ha dit...

... m`he perdut ... als Alps és Corcega ... o Corcega està als Alps ???? Bé ... igualment felicitats !!!