dilluns, 1 de febrer del 2010

BANYADORES, 5 SECTORS I 5 VIES


Avui dijous, hem quedat en Josep, en Jaume i dos companys meus per anar a fer la ferrata de Centelles ... però a última hora hi ha les dues baixes dels meus companys ... que fem ???
Cap problema, com nosaltres la ferrata jà la tenim més que coneguda ... marxem a escalar a Banyadores, fa solete i posiblement estarem bé.










(VIDEO RESUM)

Heu sentit parlar dels germans "Pou" i el seu projecte "5 Continents, 5 parets" ... dons nosaltres ens inspirem en el seu projecte i neix el nostre: "Banyadores, 5 sectors i 5 vies" o sigui ... que sommi !!!
Dons serà així de sencill, anirem als 5 sectors principals i triarem una via de cada sector ... la que més ens cridi la atenció.
Fem un petit àpat a Cabrera i ens enfilem cap a les parets. El día fantàstic i el sol escalfa de valent ... i una vegada arrivem adalt comencem !!!


SECTOR AMAZONIA
Despres d´escalafar una mica en la via "De les nenes" ... la via escollida per aquest sector és "RIP, 6a", una via curta però intensa, amb una sortida un pel relliscosa , per tot seguit enfilar-nos al desplom bonic amb técnica de bavaresa. Aprofitem i empalmem la "placa burriac" una plaqueta força maca.





SECTOR CLÀSSIC

Aquest sector decidim fer la "The Fly, 6a+" una via curta però intensa, entrada en desplom i sortida cap a l´esquerra atlética !!!!



SECTOR FEIXES
Continuem al sector vei del Clàssic al seu canto de la dreta i allà ens decicim per la via dels "Els gays també poden, 6a " una via també curta però supermaca. Només hi té el pas difícil per sotir dels sostre inicial.






SECTOR YOSEMITE

Tornem enrere i ens enfilem per sobre del sector Clàssic per arrivar a la part superior on es troba aquest secor ... que impresiona al arrivar dons és ... placa,placa !!! Aquí escalfem per canviar de xip i fer-nos a la adherencia, i fem primer "Peix-polla, 5b" per tot seguit anar a patir. Com no portem resenyes ... ens equivoquem i ens fiquem a "Cacatua Men, 6b/6b+" i ... com no hem de tirar de cinta per pasar el pas ... però allà queda pendent !!!


(Via "Peix-polla, 5b)

SECTOR MONGO
Aquest sector no el coneixem ... situat a mà esquerra del Sector Amazonia. Com estes situats al Yosemite, anem per dalt per donar la volta sencera i tornar a la pista principal. Una vegada allà, prenem com a referencia el "tallafocs" de les torres de la llum per arrivar al sector.

Una vegada allà ... ens decidim per la que sembla més fàcil ... "Cap de por, 6a+" però ... la sortida ... xunguíssima ... un pél humida i exposada (tenim a sota unes branques en forma de llança que ens apunten directa al cul !!!). Al final sortim també pillan la cinta per tot seguit agafar-nos a una fisura força maca fins al final de la via





SITUACIÓ: Situada al Maresme presumeix de ser una escola molt aprop de la ciutat de Barcelona, i el més evident, és el sol que escalfa la seva façana litoral que permet escalar còmodament en els dies lluminosos de ple hivern. Les vies son curtes i esportives buscan la dificultat, encara que també predominan les fàcil per iniciació.
ACCÉS: Arribem a Cabrera de Mar desde la autopista C-32 pujant per Vilassar de Mar. A l´entrada de Cabrera trobarem a l´esquerra el començament de la riera que està asfaltada. Passat un arc de pedra, s´acaba l´asfalt i comença una pista forestal. Arrivarem al parkin de la font Picant. Deixem el cotxe i direcció las parets que son evidents devant nostre, agafem el cami tot recta adalt fins trobar un petit corriol a mà dreta marcada amb fites que ens portara a peu de via.
ROCA: Roca granítica
ORIENTACIÓ: Sud.

Ha sigut una jornada ... diferent i amb motivació !!! Hem passat fins i tot una mica de calor i és de agrair. Anem fins a Premià a fer un petit àpat i tot seguit ... marxem a VIC a buscar la furgoneta d´en Josep. Allà visitem les instal.lacions de "LA FURGO. NET" i com no ... disfrutar d´aquestes "pedasofurgonetes"!!!!




Fins la propera i gràcies per la companyia Josep !!!!

3 comentaris:

Alfredo ha dit...

Pues por eso estas tan fuerte Jaume
si es que no paras.. bici,correr,deportiva,bloc,clasica,andar,roco..

Un abrazo a los dos..cuidaros

ferran ha dit...

que fort....
sou la cordada rastafari... ostia com arrasareu per tot arreu, jeje... quan esttigui amb vosaltres vindre amb en bob i uns quants petardillos
fins aviat guapos
ferranet

Ana ha dit...

Què xulo, no? Mai se m'hauria acudit escalar a Banyadores d'aquesta manera. I tot de 6a en amunt, uff, sí que esteu forts!