dilluns, 20 d’abril de 2009

PARET DE LES BAGASSES A TERRADETS
Diumenge 19 d’Abril. En Pere T., l’Esther, l’Ana i jo, acceptem assolir un nou repte, la via Tutti-Frutti a la majestuosa pared de Terradets. Una via de 225 metres integrada en una pared de més de 500 d’alçada. La paret que, de petita junt amb la meva família miràvem des de la carretera que porta a Tremp i observàvem bocabadats els escaladors, petits, petits allà dalt penjats ( algun dia jo seré un d’ells, pensava ).

Un dia assolellat, tirantets per les nenes i samarreta curta pel gran Instructor del grup. La primera cordada, Pere i Ana, amunt ! Segona cordada, Esther i Carla, amunt !! Com ja és tradició en Pere i l’Esther obren el primer llarg i la via.


Els 4 primers llargs es deixen fer bé, amb bona presa i de pocs metres. Sense adonar-nos ens plantem en els llargs de més compromís per a nosaltres, el nº 5 i nº 6, una placa fina de V+ amb un passet de 6a, molt notori, que es guanya la suor d’en Pere, la patinada de l’Ana, el - fes-ho tu - de l’Esther i el – em penjo! - de la Carla. Seguidament un llarg antònim a l’anterior, un tram de V amb molt bona presa i amb un passet finet de 6a, que també va donar que parlar. Un cop a la reunió l’Esther i jo descobrim que haurem de fer ús dels nostres tasconets pel 7é llarg, uns 15 metres totalment nuus. El qual l’Ana ha col·locat molt encertadament una bona colla de friends a cada fissureta i raconet possible. I el Pere, segon de la primera cordada, ens ha deixat algun regalet “oblidat”. A l’últim llarg, cal mirar la ressenya, a l’esquerra hi fa camí la CADE i a la dreta i amb només 2 parabolts la nostra, seguint un diedre juganer on també hi col·locarem algun dels nostres “amics “. Arribada a la Falsa Feixa i moment de fotografies, rialles i alegria, ja som dalt! Això si, a la pròxima serà fins el CIM.


Una via molt maca, en un lloc d’alçada i amb una companyia immillorable!.


By Carla :-)

7 comentaris:

XICU ha dit...

Eis! aixó ja comença a ser escalada de debó, jeje!
La paret de les Bagasses no deixa indiferent a ningú.
Seguiu aixi! A veure si em convideu a alguna, jeje.

JAUME ORS ha dit...

.... yaaa fa por mirar avaix i això que estic assegut devant del ordinador !!! Ja veig que hem vaig perdra una bona escalada. M´hi portareu plis ????????

Ther ha dit...

Ostres quina gran piada de debò charlie. M'ho vaig passar molt be! i vaig tenir una gran comanya que em va ajudar a superar una petita crisis de inseguretat en l'últim llarg!!! jo encara n'haig d'apendre molt!!!

Alfredo ha dit...

Guauuuuu,os atreveis a todo,5..6..7..8.......que bestias.
Muy buena la escalada

cuidaros

Ana ha dit...

Estic d'acord amb tu, Ther, jo també he d'aprendre molt, i si tenim bons "profes" segur que ho aconseguim. Endavant, companyes, les noies també podem!!! Per cert, bona piada Charlie!

Jordi Solà i Mas ha dit...

Se sap alguna cosa del cable de la falsa feixa? Vaig llegir, en algun lloc, que estava xungo.

Felicitats per la via i per la progressió meteòrica en l'art de l'escalada!

Jordi

Ther ha dit...

Cert, el cable està a punt de petar!!!