dissabte, 12 de desembre del 2009

MALANYEU (Via dels Sencills, 105 mts, 6a)


Aquest Dilluns festiu ens deixem perdre per Malanyeu. Aquest paratge té alguna cosa especial ... però per sobre de tot la seva tranquillitat dons al ser una vall sense cap mena de sortida qui arriva fins aquí és per que realment s´hi vol perdre.

(VIDEO RESUM)

Son un petit comité del GEAMM (Jose, Ana, Alfredo, Enrique, Esther, Carla, Alexandra i Jaume) i jo faré cordada amb la "Alexandra" ... qui és la "Alexandra". Una noia de Suissa que ens visita esporàdicament i es va posar en contacte amb nosaltres per poder compartir la escalada, esport que li apasiona ... com no !!! Després de les presentacions i un petit esmorzar fem la aproximació a les vies. La Alexandra i jo compartirem via amb la Carla i la Esther peró nosaltres serem els primers.
Haig de dir que per circunstancies l´Alexandra al no tindra material per escalar (el té a Suissa) porta el material justet i per la ocasió no du "Casco". Avui al final de la jornada haurem aprés que "MAI DE LA VIDA TORNAREM A ESCALAR SENSE CASCO !!!!" , la propera vegada si es necesari qui no porti casco no escalarà dons avui la muntanya ens ha fet una avis dons a la hora de rapel.lar una vegada finalitzada la via, a la hora de recuperar la corda aquesta a deixat caure un "senyora" pedre que per sort, quan estavem els quatre a la reunió tots juntets, l´hi anat a caure al casco de la Ester ... imagineu-vos si li hagues caigut al cap de la Alexandra !!!!Bé, fora d´aquest ensurt ... la via maquíssima ... el primer llarg una placa de 6a ... el segón llarg un primer pas superestétic de 6a també ... un tercer llarg de transició de IV+ però molt maco i un quart lllarg també amb una placa de 6a molt maca.Una vegada finalitzada la jornada ens hem juntat amb la resta de companys que feien la via veina i ens hem anat a dinar al hostal de Malanyeu on .... caray quin senyor dinar-berenar-sopar que ens hem fotut !!!









... GEAMM un estil de vida !!!!


(foto blog del "Muntanyenc")

VIA DELS SENZILLS (105 metres, 6a)
APROXIMACIÓ: Deixem els cotxes a tocar la esglesia i fem la aprixmació apeu en poc menys de 20 minutes, el camí evidenta cap a les parets del Devesó).
ITINERARI: PRIMER LLARG (6a). Sortim en flanqueig a dreta, veurem un pont de roca, i una vegada superat aquest ja podem veure el primer parabolt que ens durà recta amunt a la placa de 6a fins a la reunió que està muntada al costat mateix d´un arbre sec. SEGÓN LLARG (v+/6A un pas). La sortida d´aquest segón llarg és ... espectacular !!! Sortim en flanqueig a dreta per guanyar un sostre molt ben protegit amb dos parabolts. Després ens enfilem recta amunt per arrivar a la reunió montada còmodament.TERCER LLARG (IV) Aquest tercer llarg no te cap mena de complicació però molt maco ... el llarg que tenim al devant és un "formatge de grullere" amb la típìca pedra malanyeuenca QUART LLARG (6a). Aquest derrer llarg comença flanquejant uns 10 metres a mà dreta que es pot fer caminat (millor ... un pel brut) per situar-nos a sota de la placa de 6a ... força fineta i amb les xapes que allunyen una miqueta, s´ha de vigilar a l´hora de xapar la segona xapa dons si caus tocaries terra. La resta molt maca fins arrivar a la part final on deixar de ser placa i canviem per unes quantes fisures on aprofi-to per posar un parell de friends mitxans (només per disfrutar) fins arrivar a la reunió.DESCENS: Rapel.lant per la mateixa via, el primer ràpel baixem recta, recuperem la corda i arrivem a la reunió apeu pel petit canal. Farem tota la via rapel.lant tots el llargs, potser el segón llarg i el tercer es podriem enllaçar però teniem dubtes.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

No tinc molta tirada anar a Malanyeu... però qn hi vaig, sempre qedo impresionada del lloc, és tranquil, molt bonic, i la via d'aquest cap de setmana genial !!.
Contenta de compartir dies com aquests amb els meus companys GEAMM i amb una nova cordada estrangera tb!! Benvinguda Alexandra !!

Carla :-)

Anònim ha dit...

Moltes felicitats! Ja tens rao jaume, qui acaba a Malanyeu es ben be per que hi volia anar-hi, es un lloc fantastic, les fotos son genials sobre tot la de la sortida del segon llarg, ha de ser guapo!

Salut!

Jaume Mayor

ferran ha dit...

no es podran queixar les nenes, eh.... quines fotos mes xules que fas jaume, ets el nostre idol, volem un fill teu, arrgghhh...
i que maco es malanyeu!!!!
ens veiem dissabte
ferranet

Alfredo ha dit...

Gualaaa, asi que sois los que estabais..en la via de la derecha, ya decia yo desde la "epirimontain" que algo de movia.

cuidaros

Gatsaule ha dit...

Veig que esteu tenint molta tirada cap el Berguedà..., sembla estrany que al Maresme encara quedi gent amb gust!

A veure quin dia aneu a tastar el Cingle de la To, que ara han arreglat la pista!

Celebro que us hagi agradat la dels Senzills, és de les bones de Malanyeu!