dilluns, 12 d’abril del 2010

Punta de la Vinyola - Corredor Nord-Oest.

Actualitzat!
Com que sembla que el GEAMM últimament estava baix de piades d'alpinisme i alta muntanya, aprofitant les excelents condicions d'aquest final de temporada, ens hem posat les piles per equilibrar la balança.

En Sergi i en Pere T. s'han currat el Colouir de Gaube (quin gran corredor!!) i en breu tindreu la piada pujada.

A petita escala, jo (o sigui en Pere M. que sino no sabeu qui sóc fins al final) vaig fer un "subenbajen" a Pimoren, a la Punta Vinyola. La intenció era fer el corredor Nord-Oest, ja que s'havia fet recentment i em van confirmar en Josep i la Laura que estava en perfectes condicions.


I dit i fet, vaig quedar amb uns companys de Torelló, el Jordi, el Gabi, en Marc i l'altre Jordi, i cap a l'Alta Cerdanya vam fer camí.

S'aparca al Parking superior de l'estació d'esquí de Porté-Pymoren, i després de 2 hores llargues d'aproximació (que aquelles mules de tius es van fer curtes i amb prou feines els seguia el ritme!) ens plantem al fons de la vall des d'on es divisa el Pic de la Valleta i la Punta Vinyola.

Des de davant impressiona molt, i mirant la ressenya encara més.


Per sort, quan ens plantem al davant la cosa canvia i no es veu tant dret, i a més la neu està a punt de caramel, dura i consistent.
El corredor és una finíssima línea de neu enmig de la roca, ben dreta i plena de trams de mixte, però bastant protegible amb friends i tascons.

En els trams complicats es va trobant alguna protecció de cordades anteriors (bagues, cordinos, algún pitó...), sempre i quan la neu no les hagi cobert.

El corredor no és gaire llarg, però com que s'han d'escalar tot amb llargs vam trigar unes 3 horetes a realitzar-lo.
Amb les condicions de la neus i la roca, i la bona temperatura que feia (ni massa fred, ni massa calor) vam disfrutar de valent.
Suposo que amb condicions de menys neu, o menys transformada, és un corredor que has de patir més, però realment aquest any està en unes condicions excepcionals, o sigui que us recomano que l'aneu a fer la setman vinent, ara que hi sou a temps.

Pels que no vulgueu tanta dificultat, la veina ruta de la canal del Tunel, també és molt disfrutona, però amb menys ressalts de roca. La van realitzar en Marc i en Jordi, i van comentar que era molt estètica, tot i que la neu potser no estava tan transformada.


A continuació us poso la ressenya, però us afegeixo 2 links que estàn molt bé per completar la informació:

http://www.feec.org/Activitats/expedicions/ressenyes.php?opcio=pimorent#vinyola
http://www.nevasport.com/phorum/read.php?10,2058912,2060579

I també aprofito per linkar el meu picassa on he penjat totes les fotos:

http://picasaweb.google.es/ratafiaire



Punta de la Vinyola - Corredor Nord-Oest. 250mts D+

Orientació: Oest
Alçada: 2.727 mts.
Horari de la via: 3h-4h.
Dificultat: 70º/V+, D+
Material: Piolets tècnics, 2 cordes, Casc, 1 joc de tascons, friends petits i mitjans, algún pitó extraplà.

Aproximació: Coll de Pimorent o parking superior de l'estació d'esqui. Remontar les pistes fins al final del telecadira i continuar fins al final de la vall. 2h-2,30h.

Descens i retorn: Tenim 2 opcions. La primera és seguir l'aresta direcció Oest i fer cim a la Punta de la Vinyola i des d'allà baixar fins a la carena fent una volta direcció Est per buscar la canal més ampla de baixada.

L'altra opció, més directe és crestejar uns metres direcció Est i rapelar fins un caneló ample que ens durà fins al peu de via. Des d'aquí al Coll de Pimorent, 1,30h-2h.


I com sempre gràcies a l'Anna per la seva paciència!

3 comentaris:

Alfredo ha dit...

Olee!!mola esto de meterse en medio de dos montañas llenas de nieve/hielo, algun dia tendre que decidirme a ir.
Me alegro Pere que de vez en cuando veamos alguna piada tuya.

cuidate

ferran ha dit...

molt be pere ets el meu home, les fotos acollonants, jo com cada vegada soc mes "rockero" que alpinista, felicito a tots els que us atreviu a fer aquestes coses,
aixo si, em possare els grampons per fer aproximacions a grans pareds dels alps, je je....
una abraçada
ferranet

JAUME ORS ha dit...

... si senyor ... que el GEAMM també deixi la seva impremta a la neu !!!! Felicitats.