divendres, 28 de gener del 2011

... ESCALANT SOTA CERO A CUBELLS

"molt de fred, però això no ens treu les ganes de tocar roca ... això és el que té tindra passió per la escalada "


(VIDEO RESUM.VEIEU LES MANS D´EN NOGUES DESPRÉS DEL SAQUE)

Cubells ... un gran descobriment per tots nosaltres. Aquestes parets calcàries guanyan protagonisme al poble de Cubells. Una escola que va tindre el seu protagonisme dels 80 al 90 per caure en l´oblit, fins que fa poc, els escaladors locals l´han tornat a reviure. GRÀCIES.




Per la Ocasió la Eva, l´Ana, en Marc, en Carles, en Nogues i en Jaume ... i els sectors escollits en un primer lloc el For Fred, molt adient per la ocasió i més tard el sector Duc i placa gran ... aquest una meravella, tant estéticament con la roca ... una adherencia fantàstica.



(vistes al sector del Duc i Placa Gran)



Només arrivar al sector fem les vies"Fuerza y Garra", "Sang i Fang" i "Rock dur" totes tres amb un V+ de grau, compartint reunió, potser aquesta última un pel més ajustat el grau que les dues veines.Tot seguit pasem a fer "L´Escudella," un 6+ concentrat a la sortida d´un petit sostres amb passets finets, això amb 25 metres xulos.
També cauen "Apache" un 5c per stot seguit anar a fer al sector del costat "Ladrón de roles", un 7b que només son accesibles alguns inmortals com en Carles i en Marc. També una molt bona i estetica "Rumasa", 6b super recomenable, una preciositat. També la veina "Espero pomepero", 6a amb els seus 25 metres també molt recomenables.




Les 17.30 i estem a -1 grau sota cero ... no cal dir res més. Marxem a Artesa de SEgre a fer un minicroisant per fer passar la gana ... o el fred.





ESPORTIVA A CUBELLS
(SERRA DE MANIA)

SITUACIÓ: Cubells (Lleida)

ACCÉS: Vinguen de Balaguer, passem la població de Cubells i despres de 1.7 kilòmetres, entre el kilòmetre 42 i 42 girem a la esquerra per una pista de terra. Recta amunt (no a la dreta) durant 1.2 kilòmetres fins que el camí es torna molt pitjor deixem el cotxe. Continuem a peu seguint les fites fins arrivar al primer sector, uns 10 minuts.
ORIENTACIÓ: Sud-est.