dissabte, 20 de juny del 2009

DENT D´ORLU ... MON AMOUR !!!



"VIA LES DALLES BLANCHES, 300 mts. 4c"

Aquest cap de setmana anem a ... la Dent d´Orlu !!!! Fantàstic indret a la vessant nord del pirineu francés a tocar del Pic Carlit. En sobte la gran qüantitat de neu per ser a mitjans de juny ... el contrast del verd, el blau del cel, el blanc de la neu ... un regal pels ulls !!!







(VIDEO RESUM)



Per la ocasió una bona colla del GEAMM i una selecció de les millor vies del vessant est ... "la fleur de rhodo" , "les dalles blanches" ... totes elles tocant els 400 mts i dificultats asequibles.

Una vegada escollim vies i companys, l´Alfredo, en Ramón i en Jaume decidim compartir vía o sigui que som-hi !!!




Comencem la aproximació de una mica més d´una hora. Tot seguint l´itinerari evident cap al coll seguint les marques vermelles ... ens equivoquem dons en comtes de seguir les ratlles vermelles seguim els punt vermells. Una vegada ens donem conta fem drasera per anar a buscar el coll que ens portarà fins a peu de vies.



(Aproximació a peu de vies)


Arrivem a peu de via i ... sorpresa per la gran qüantitat de cordades o sigui que ... com la nostra està ocupada decidim fer "les dalles blanches" , una via de dificultat baixa però que haurem d´equipar, perfecte per anar practicant.







Una vegada iniciem la via ens anem combinant tots els llargs, disfrutant del paisatge, i el fantàstic granit de la Dent fins arrivar adalt de via un ens retrobem amb la resta de cordades.





Una vegada fem la foto de grup retornem pel mateix camí d´anada fins el parking on tenim els cotxes. Allà, farem nit.






SITUACIÓ: Orlú (França).

ACCÉS: De Puigerdà direcció la estació d´esqui Porte-Puimorents, agafarem el Tunel de peatge direcció la estació d´esqui Ax-les-thermes. Una vegada arrivem a la població de Ax, tindrem la opcció a mà dreta d´anar direcció Orlú o per La Forgue. (Depenent de la orientació ) ORIENTACIÓ: Posibilitat de fer totes les orientacions.

ALÇADA: Fins als 1000 metres de desnivell.

ROCA: Gneis

DESCRIPCIÓ DE LA VIA: 370 mts, 11 llargs, AD. sup/4c, semiequipada. APROXIMACIÓ: Seguirem les ratlles vermelles ( NO els punts vermells). L1: Aquest primer llarg surt del costat mateix de la via "Tapas sans dalles" a la seva dreta. Tot recta amunt. Tots els llargs trobarem com a molt 3 seguros. Via perfecta per a la pràctica de posar cachariquis. L2: Tot recta amunt amb tendencia una mica a la dreta. L3: Aquest llarg farem una diagonal força evidenta a mà dreta. L4: Aquest llarg va a buscar directament la paret de la dreta, una mena de diedre força obert, per descontat sense arrivar a ser diedre. L5 al L11: Ara tota la via sera força evident recta amunt, però això no vol dir que el itinerari sigui evident, dons al haver-hi poques assegurances haurem de llegir l´itinerari amb la posibilitat de saltar-nos alguna reunió. Precaució dons així ens va pasar a nosaltres.

DESCENS: Per la via normal de la Dent d´Orlu.