dilluns, 17 de gener del 2011

El Matagalls (1.694m) -Vessant Sud-


Excursió al cim del Matagalls des de Sant Bernat
i descens cap a Sant Marçal i la font de les Nàiades


El Matagalls és un dels primers cims que s'assoleixen en els inicis de tot excursionista i per tant una de les primeres fonts d'impressions que els principiants tenen.



Recordo perfectament la primera vegada que hi vaig ser. En el descens ens van perdre i tota la colla va passar la nit al ras. Quin enrenou i quins temps aquells!



El diumenge dia 9 de gener vaig repetir l'excursió amb la Bàrbara. Dia clar, vistes panoràmiques, bona temperatura...ideal per gaudir d'una preciosa excursió al cor del Montseny!



L'itinerari presenta un primer tram més dreturer fins que assoleix la carena. Despres es passa pel collet de l'Home Mort i fàcilment s'arriba al cim (ballaruca del "Cherokee"). Posteriorment baixa cap a Sant Marçal i seguint la vall del riu Tordera torna al punt d'inici.



Son uns 8 km de passejada amb un desnivell acumulat de 800m. Calculeu tranquilament unes 4-5h per fer-lo sense preses. Molt recomenable!

Nosaltres van fer nit a l'Hotel Sant Bernat. Aquest establiment es encisador. No us perdeu un capvespre davant la llar de foc rodejats de tres gossos Sant Bernats i després fer un sopar al seu restaurant. Val molt la pena.



Bàrbara
ballantpelmon.blogspot.com
Pere
pescadordestels.blogspot.com