dimecres, 18 de febrer del 2009

FRIQUISME A MARGALEF



Aquest cap de setmana de sol i baixes temperatures hem decidit passar-lo fent esportiva a la fantàstica població de Margalef, poble perdut al massís del Montsant i on no s’hi va de pas. Però paga la pena desplaçar-s’hi per gaudir de la pedra foradada que tan atrau als fanàtics d’aquest esport, gaudir de la varietat en sectors i vies que ens ofereix la rocosa vall i sobretot sobretot gaudir del deliciós arròs caldós del Refugi desprès d’un llarg dia d’escalada.

En Marc i en Carles ( vaja dos Friquis ! ) i L’Esther i la Carla ( inocents de nosaltres ) viatjàvem Dissabte al matí cap a terres Tarragonines, per tocar paret just quan el sol està més alt i escalfa de valent. Així que samarretes fora ( ells ) i semarretes de tirants ( nosaltres ) i a trepar. El sector; Els Cingles del Molí, aproximació 0, un parell de vies de V per escalfar i disfrutar, junt amb un 6a i un 6a + . Aquí i llavors l’Esther va adquirir el compromís del seu primer projecte ( que friqui ) un 6a Bon Rotllo, en tope rope, el qual serà encadenat de segur en el pròxim viatge a Margalef. Mentrestant en Carles i en Marc van anar a tibar un 6b+ 50 m més enllà.

Entre jocs, acudits i anècdotes en el refugi la nit va arribar junt amb un bon sopar en companyia d’un bon vi. ( Sense comentaris )

Diumenge es va llevar ennuvolat, quina mala sort!. Tot i així varem decidir anar a tocar roca, aquest cop al sector: El Camí de l’Ermita; gran varietat de graus fins el 7a, i dues noves vies d’uns 30m ( 6b i 6c ) obertes després de Nadal pel Jordi del refu i amb projecció d’una tercera.
Quan varem arribar, la paret ja era plena, un V+ per començar i fred, molt fred, un concert de gemecs de ràbia i impotència dels escaladors que trepavem amb els dits adolorits, i llavors penses - friquisme o fanatisme ? Decidint finalment anar a El Bloc del Pork, sector més resguardat i també amb una gran varietat de graus, des d’un IV + a 7b+ . Allà varem pujar “Lo Morissec Assasí” ( V + ) i “Tot és igual “ ( 6a+ ), sumant un 6b pel Carles i en Marc. Tot i els escalfaments aeròbics, l’Esther no va separar-se de terra, no era un dia per escalar.

Tot seguit cap a El Laboratori , conegut sector pels seus alts graus i la concurrència de molts cracks de l’escalada. “ Voladerum” 7b+, inici en sostre i seqüència de passos de bloc, - increïble ! encadenat per en Marc i un ambiciós projecte d’en Carles. L ’Esther i la Carla mentrestant van treure les seves dots de Cheerleaders per animar-los en l’ascensió cap a la felicitat i immortalitzant cada segon amb càmera i vídeos. Ja per acabar el dia, la Carla va escalar l’únic 6a del Laboratori, deixant l’encadene per un pròxim viatge a Margalef.

Un viatge que caldrà repetir; pel tipus d’escalada, per descobrir nous sectors i vies, pels nous i no tan nous projectes adquirits, pels consells, ànims i experiència d’en Carles i en Marc, per la paciència d’en Carles, les historietes d’en Marc, la bona música de l’Esther .... en fi, pels bons moments passats plegats.


Sí, sí senyors, En Carles, l'Esther i la Carla amb en Ramonet, quin crack!

by Carla :-)