divendres, 26 de desembre del 2008

MARGALEF. ESCALADA ESPORTIVA






Dilluns 22 amb la Grossa de Nadal varem marxar les tres Cs del grup GEAMM, Carles, Cristina i Carla, a la popular població de Margalef, Tarragona, a tocar amb la capital Lleidatana. El pronòstic climàtic era totalment favorable pels tres dies que havíem decidit destinar a l’escalada esportiva en aquesta rocosa localitat del Montsant, on les aproximacions son realment pròximes, primer dia; Cingles del Molí asseguràvem quasi des del cotxe i el segon dia; Camí de l’ermita, buf! Varem caminar 5 min.! On la paret recorda a un formatge Gruyère i la varietat d’escaladors de tots els països és incalculable; Txecs, Francesos, Bascs…
Varem iniciar la primera ascensió a les 13h. amb un sol valent, una vegada més, el Carles ens mostrava la seva corpulenta esquena nua, obrint la via Puma V, la Cris i jo el varem encadenar ! varem continuar per les vies Del Aguila i Groga ambdues de grau V. I ja varem decidir atrevir-nos amb un 6a Bon rotllo, que poc a poc varem arribar a dalt. Un cop engrescats, varem deixar el Carles dalt de la reunió de la via Segallosa 6a amb una corda, la càmera i un cigarret... i nosaltres varem pujar xino xano amb una segona corda, via bastant més atlètica que la anterior, rebent un reportatge fotogràfic de primera. Varem acabar el dia amb un V i dient adéu al sol solet, com apreta el fred quan no hi és !!!.

El segon dia, varem pujar una mica més amunt per la vessant de la muntanya completament glaçada fins al sector Camí de l’ermita. Encadenant un V+ i un 6a Pelacanyes i Sac de Gemecs ( qui coi s’inventa aquests noms!?), i atrevint-nos amb un 6b tope rope. Ara era el torn del Carles, Ermiñaño 7a, animat per la multitud present en el sector i en una gran varietat d’idiomes va encadenar la via sense problemes. Varem acabar el dia d’escalada amb un V + pelats de fred.


Ens esperava un bar calentonet, una birreta de celebració pels encadenes i una partideta al dominó seguit d’una dutxa al refu de Margalef i un arròs caldòs de *** estrelles Michelín !! Boníssim !! obra d’un Cap gros com nosaltres, qui cada any obra noves vies i actualitza la guia de Margalef ( elaboració pròpia ) invertint els diners en el manteniment dels sectors.

L’últim dia varem apropar-nos a Barcelona per escalar a Gelida, una paret molt diferent i de difícil descripció, un parell de vies i cap a casa. Havien estat 3 dies intensius d’escalades, rialles i bon rotllo. Gràcies als meus companys de cordada i que ho puguem seguir sent per molts anys !!.
Carla ( una de les tres Cs :-) )