dilluns, 10 de maig del 2010

VIA LLARGA A CELLECS !!! (Via Orriuenca, IV,V)

(resenyes dels blog d´en MAKALU )



Avui he tingut un somni ... " estic a la platja mentres fullejo resenyes per demà ... vui fer una mica de via llarga al Maresme. Costa decidir-se per quin dels sector que hi ha a tota la serralada litoral ... desde Teia fins a Mataró ... ja està decidit ... Banyadores ... hem giro i allà està ... amb les seves parets de més de 1000 metres d´alçada ... amb les seves grans plaques i fisures ... vies de més de 15 llargs a menys de 1 kilòmetre de les platjes ... el YOSEMITE català ... i la seva via més visitada " ... per un nou GEAMM, 700 mtrs, 6b+, A2" ... però desperto i tot ha sigut un somni !!!!



(VIDEO RESUM)

És dimecres i avui m´escapo amb en Diego a fer una mica de via llarga ... via llarga a Céllecs ??? Bé ... és una via esportiva que es podría fer en un sol llarg però esta equipada amb una reunió intermitja ... genial !!! per que no dir una via de dos llargs ??? i així poder dir que fer via llarga a Céllecs ??? ... dons això avui hem fet via llarga a Céllecs !!!! Gràcies als equipadors !!!!






I realment perfecte, una via per practicar les maniobres, posar cacharrikis que es poden posar i així persones com en Diego que comencen practicar tot alló que en altres escoles seríen més compromeses.




(en Diego al primer llarg)


Per sota del sector de la "Placa" trobem aquest sector i la primera via que trobem (Via Orriuenca) és la anomenada. Un primer llarg tot recte amunt (una mica sorrenca però a mida que es vagi escalant s´anirà netejant) força ben equipat fins arrivar a una senyora repisas on trobem la primera reunió (que es pot accedir també desde les vies de la dreta de la placa).




(en Jaume i en Diego al segón llarg)
El segon llarg, maco i amb vistes increíbles a la Agulla de Céllecs ( ... i qui no vegi un "Indio" que vagi a l´oculista) acaba amb una placa força maca, per finalitzar aquesta via. Desde adalt amb un sol ràpel arrivem fins a peu de via, però qui vulgui una mica més d´aventura ... és podría continuar per dalt ... això si equipant un tercer llarg sense equipar o sigui ... qui s´atreveix !!!!!
Una vegada acabem la via ... com no ... nous projectes a la Agulla de Céllecs per la pròxima jornada !!!





... i ara només toca seguir somiant on trobar altres parets a la vora de casa nostre !!!




CELLECS (SCTOR. SENGLAR)

Via Orriuenca, IV,V



SITUACIÓ : Céllecs (Orrius)


APROXIMACIÓ: Un cop sigueu a la placa, heu de seguir cap a la dreta direcció el sector senglar, (trobareu uns cartellets on s'informa de com anar-hi), quan cregueu que no podeu anar més enllà, haureu de mirar la roca que queda al devant vostre ja que el pas es troba allà, heu de pasar per la roca fins a trobar les 4 vies, totes equipades amb parabolts ben posadets i amb dificultats en lliure que van desde 4b fins a 7c així que si ús aburriu ja sabeu el que s'ha de fer, anar a cremar roca.Al croquis que hi ha, la línea groga és el camí a seguir.

ORIENTACIÓ: Est

ROCA: ... evidentment GRANIT !!!