dilluns, 4 d’octubre del 2010

CELLECS (Sect. roques noves)

Dijous ... com sempre un privilegi poder-se escapar entre setmana per tocar roca i Céllecs ... per anar descobrint els seus raconets que sempre sorpenen. Tornem al sector de Roques Noves per anar fent les vies que ens queden pendents ... sempre estar clar les del nostre grau ... la resta pels immortals ... allà es queden.



(VIDEO RESUM)


En Diego cada día ens sorpren una mica més ... llàstima que hagi començat tant tard, bé com diuen mai és massa tard a descobrir aquest món de sargantanes, si no hagues estat així tindriem un Crhis Sharma català ... estic segur !!!
NOsaltres, en Muré i jo, tampoc ens podem queixar ... si més no disfrutem de valent !!!!



(via fisureta 6b)




(en Muré al estetic esperó, V+)

Així hem acabat el día coneguent una mica més aquest sector amb vies realment maques, fisures, de regletes, plaques i sostrets ... al nostre Céllecs.
CÉLLECS, SECTOR ROQUES NOVES

(informació i resenyes recullida per en Josep Escoda, Mohawk)

APROXIMACIÓ: Deixem el cotxe a l´ermita de St. Bartomeu, d´on arrivarem desde la Roca del Valles i un cop allà agafar la carretera cap a ôrrius. En el moment que aquesta ocmença a baixar, surt una pista forestal a la nostra dreta que ens deixa en 100 metres a l´ermita.Un cop a la ermita comencem a pujar per una pista forestal barrada amb una cadena, després de tres pujades seguides arribem a unapla, i a la nostra esquerra surt una pista, que seguim sempre amunt, ignorant les dues cruilles amb camins cap a l´esquerra. El final de la pujada és per dins d´un torrent pedregós, ifns a l´ampla pista forestal que hem deixat anteriorment. Pwer anar a Roques Noves, cal seguir-la en pujada, farem una gran corba i a la part superior d´aquesta hi surt un camí a l´esquerra, que en 200 metres ens deixa sobre el sector. Uns 15 minuts.
ORIENTACIÓ: Sud i est.EQUIPAMENT: Totes les reunions han estat restaurades per parablolts amb anella o químics.ROCA: Granit, vies tècniques de regletes, amb alguna placa d´adherencia i algun desplom.ALÇADA: Entre 5 i 10 metres.














VISITA A SAVASSONA (zona bloquera)

Situació i accessosL´Espai Natural Guilleries-Savassona té una extensió de 8.300 ha i es troba situat a la comarca d´Osona. Contacta amb el Collsacabra pel Nord, amb la plana de Vic per ponent, amb els contraforts del Montseny pel Sud i amb la comarca de la Selva per orient. Comprèn dos espais naturals inclosos en el PEIN: les Guilleries i Savassona que tenen la particularitat de trobar-se en la zona de transició de dues regions: el sistema transversal i el mediterrani.


(VIDEO RESUM)




(PLANELL SITUACIÓ)



(VISTES A SAVASSONA)




Ens dirigim a terres noves, direcció Vic i tot seguit agafem l´eix transversal direcció Girona per sortir a Roda de Ter. Allà ... direcció la població de Tabernoles.
Comença la nostra excursió, deixem el cotxe i en poc menys de 10 minuts arrivem a la esplanada principal. Allà trobem blocs ... de mesures descomunals, estétics i d´una arenisca envejable per tot escalador !!!! Gaudim de tots ells i ens enfilem cap a la Ermita de S. Feliuet amb unes vistes, de debó ... que sorprenen a tots aquells que s´enfilen a ella.


(la Merijou ... la Samba, la Claudia i la Xuxe)



(ermita de S. Feliuet)

(la Claudia i la Merijou mirant les vistes)

Una vegada disfrutem de les vistes retornem pel darrera fins la esplanada principal i tot seguit anem a buscar el cotxe. Aprofitem i continuem una mica més per coneixer aquesta zona. Ens arribem fins a ... bé ... no se si és urbaniztació o poble ... es diu Fussimanya on també hi ha sectors d´escalada en bloc . Trobem un restaurant on farem un cafetó ... peró la sorpressa és quan entrem i veiem tota mena de fotos de gent amb renom ... Iniesta .. Luis Enrique ... Bisbal i tota mena d epersonatges de la presa rosa i esportiva i politica. Vaja !!! ... segur que es menja bé !!!!




Tot seguit ens enfilem fins el parador de Vic i allà ... una altre vegada toca disfrutar del paisatge ... i aquesta vegada del embassament de Sau que està a la seva màxima capacitat. Molt bona senyal !!





Geam ... un estil de vida !!!!