dimecres, 16 de març del 2011

Barranc de Vallmala - Montserrat






Diumenge 13 de març, ha plogut, estem entre anar a les preses i fer el Salt de sallent, o a investigar torrents, per a possibles cursos d'iniciació a Montserrat... quina mandra, anem a Montserrat.
Com que en Sergi en sap molt i molt, je, je... no agafis el neopré, ni la part d'abaix..., aquesta frase em sembla que me la repeteixen durant molta estona... i finalment, i ells o saben perfectament, pràcticament no ens varem mollar.



A les 9:50 agafem l'Aeri de Montserrat, sembla mentida, que encara no hagi pujat mai... bé algun cop a de ser el primer. En 10 minuts som a dalt, 6 euros de cost, i estem a terra. Baixem pel camí de les escales, que porta a la Sant Cova, i que ens porta a la caseta del Funicular que porta a la plaça del Monestir.
Aquí mateix comença el Torrent de Sta. Maria o Vallmala, obert per en JOM. la part intermitja del barranc (per tant superior a la nostre que va pel parc de bombers, passant per sota del Monestir, està prohibida).

Les instal·lacions en general estan molt bé, per ser Montserrat, evidentment sempre ens trobem alguna que altre reliquia.
Els passamans, un pel justos amb el cable d'acer, però en general molt ben equipat.

L'aigua ens sorpren ja desde abaix de l'aeri, veient que baixa molt bé, per disfrutar sense passar fred. En alguna de les badines em de fer una mica d'equilibri per tal de no possar les cuixes a remollar. Finalment els últims resalts, equipats com ferrata, són molt macus, gràcies a l'aigua que cau. Evidentment amb aigua és del tot recomenable, per algú que li agradi Montserrat i també els barrancs.
Descens entre 3:00-3:30 hores, segons el grup. portar material com algun cordino i mallón, per algún pas.
sortida : Pere T., Jordi B. i Sergi L.