dimecres, 19 de gener del 2011

FERRATA CANAL DE LES DAMES (MONTSERRAT)

Per començar l´any no millor que trencar els mals costums i com no començar amb noves il.lusions renovades.

I com feia temps, molt temps que no quedava amb en Santi ... decidim anar a fer una ferrata com els vells temps ... com els bons temps.Ho tinc fàcil fer la piada ... amb el teu permís Santi ... te la copio !!!!


(VIDEO RESUM)



Aquest dimarts, aprofitant que estem de vacances de nadal, vam quedar amb en Jaume Ors, per anar a fer una via ferrada a Montserrat, en concret, la Via Ferrada del Canal de les Dames. Una via ferrada, que donava la casualitat que cap dels dos l'haviem feta. Jo feia més de 3 anys que no em posava l'arnés. La Via Ferrada, ja la vam començar amb un inici potent, posteriorment, vam anar avançant per la Canal, a través de algunes cadenes i dels diferents elements que carateritzen les vies ferrades, tot i que en algúns llocs era una mica antic i pèssim, però sense "perill". Gairebé, al seu final, vam tindre el tram més complicat, que començava a baix d'una mena de pou, i teniem que pujar, per una paret només equipada amb el cable de vida, aquest va ser el punt més complicat i potent de la ferrada. Després una mica més d'esglaons, i posteriorment, vam arribar a la seva fi. Després, vam buscar una miqueta de solet, vam esmorzar, després vam baixar per un corriol fins a trobar el cotxe de nou. Va ser un matí molt entretingut i divertit(Piada feta per en Santi Armengol)








VIA FERRATA
CANAL DE LES DAMES
(MONTSERRAT)

SITUACIÓ: Montserrat Sud (Vinya nova)
ACCÉS: Sortin pel Bruc o per Collabató, hem de arrivar a la urbanització de Bruc Residencial. Adalt, a la part nord de la urbanització, tocan jà al bosc, trobarem una pista ben senyalitzada direcció Vinya Nova, al tanto no anar cap a Can Jorba.
APROXIMACIÓ: Desde Vinya nova continuem per la pista principal per la dreta. Una vegada trobem un mur de pedra amb una valla metàlica agafarem la pista de la esquerra on podem deixar el cotxe. Pujem pel camí fins arrivar a una torrentera (ple de pedras) fins veure un indicador de la ferrata del canal de les dames
ITINERARI: Comencem per una pared força vertical equipat amb esglaons força malmessos pels aiguats. Continuem fins arrivar a una segona part on trobem una paret equipada amb cordes i després amb presses sikades a la paret. Continuem per la canal i guanyem dos resalts equipats amb cordes. Tot seguit arrivem a la part més vertical, equipada un primer tram amb cordes fixes i cadenes sense cable de vida. Al tanto dons aquest tram és força exposat . Arrivem a un replá i tot seguit un tram desplomat, això si equipat amb cable de vida, amb esglaons. Continuem per la canal, guanyem un resalt amb ajuda d´una corda fixa fins arrivar a la part final. Un mena de gorja que ha fet l´aigua, per on haurem de pujar per les instal.lacions de cable fixes. Força físic però amb técnica és deixa fer bé, no deixant de patir una mica. Val la pena en aquest tram asegurar-se amb una cinta express ben llarga per fer el canvi dels mosquetons. Una vegada superat aquest últim tram finalitzem la ferrata.
DESCENS. Continuem amunt i quant trobem un camí a la dreta que s´enfila l´agafem fins arrivar a dalt d´un petit cim on és deixa veure el sol i agafem, tot quan comença a baixar, el camí a la dreta amb marques blaves fins arrivar a la pista principal. L´agafem a la dreta fins arrivar al cotxe.



(RESENYA llibre "vias ferratas y caminos equipados" Ed. Desnivel)