divendres, 4 de setembre del 2009

Forat de Bòixols (LLEIDA-Nivell Baix)


Dissabte 29 d'Agost, la Bárbara, l'Amàlia, la Gemma, l'Anna, la Jana, en Manel, en Pere Tutu i en Sergi s'en van cap a Bòixols a descendre aquest petit, però bonic barranc.
Venim d'Isona i la boira calava molt, l'ambient està assegurat, la temperatura baixa a 16º.
Fem l'accés desde el poble de Bòxols, comencem a baixar pels carrers fins arribar a camps que ens orienten direcció al riu, hi ha un petit retol de fusta que indica el camí al riu i a l'inici del barranc, en 5-10 minuts ja hi som. El barranc comença amb salts i resalts, l'aigua està justeta, però encara raja. L'equipament és bó, parabolts amb argolla. Cap a la meitat del barranc, abans del bonic ràpel de 15 metres, començem a trobar que l'aigua és fosca i amb força argila sedimentada. Per tant fan la progressió més lenta i els Salts s'han de comprovar abans. Finalment arribem a l'últim ràpel, que també es pot salta desde adalt de la roca.
El retorn, per un camí cap a la dreta va cap a on haurem deixat el cotxe previament. Si es vol tornar a Bòixols, desde el Pont romànic, surt un camí, amb força inclinació que ens durà en aquella direcció.

Horaris:
Aproximació: desde Bòixols 10 minuts
Descens: 1:30 h.
Retorn: amb dos cotxes, 5 minuts. Amb el cotxe a Boixols uns 45 minuts.

Ressenya
video :


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Com mola el vídeo!
Brutal!

Unknown ha dit...

Ja !! molt ben trobat aquest video !! fa iuiu fins i tot al que ho mira ! potser m'animo a fer un barranc aviat... be, millor m'espero a fer-ne un amb l'Amàlia... bé o millor m'esperaré a fer-lo amb la Jana ... je je.

Felicitats nois !

JAUME ORS ha dit...

... wala, wala !!! ... com mola caracola !!! Felictats !!!

Alfredo ha dit...

Guapo, el barranquito.
El video un puntazo..
La que no he visto es a Jana,seguro
que estaria buceando!!

cuidaros