dilluns, 8 de desembre del 2008

Via directa Esperó Remacha (St. Llorenç de Montgai)

La propera ens hem de trobar i fer una col·lectiva a St. LLorenç!!
Aquest dissabte la temperatura a la paret ideal, l'ambient solitari total, la roca excel·lent, gens de fred... Via recomanable per la proximitat respecte a la carretera i també pel seu baix compromís.

Hem d' arribar fins al poble de San Llorenç de Montgai. Hi ha dues opcions: desde Camarasa o desde Balaguer. La via es troba gairebé a peu de carretera, sortint de Sant Llorenç de Montgai. La trobem entre la Paret de l'Ós i el Cilindre, fàcilment identificable des de peu de carretera.

A peu de via hi ha una placa que és molt visible.
Dificultat: V+
Material: cintes exprés llargues. Via equipada amb spits, parabolts i claus.
-
L1 (IV+): primer llarg que s'inicia en placa i després transcorre per la part més facileta de la paret, fins arribar a dos claus junts, llavors passar el següent parabolt i seguidament tirar a la dreta totalment, passada una llastra hi ha la R1.

L2 (V+): pas més mantingut de la via, però ben assegurat. Passada la part desplomadeta llavors tendència a l'esquerra i flanquejar uns 5-6 metres fins localitzar la reunió.
-
L3 (IV+): sortida evident desde reunió i després flanqueig de nou a la dreta fins el següent parabolt. Llavors enfilar per una tirada d'spits que més o menys transcorre per la part de l'aresta de l'esperó. Finalment hi ha un tram de canto bò però vertical i entretingut.

Arribats a dalt, podem rapelar tota la via o bé marxar fent la volta cap a la dreta i baixant pel barranc on acaba la paret de l'Ós.
Fins la propera companys/es!
I...
NAMASTé***
Montse M.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per la via.
Aquesta la tinc pendent....vau fer el Diedre Blanqueta a la Pala Alta?

Montse ha dit...

Doncs no el vam fer perquè vàrem arribar tard i necessitàvem una mica més de temps... Però un dia o altre hi anirem, espero!
Ei, xaxi l'escalada en gel, oi Sandra?
Per cert! alguns de Granollers van estar a la canal estreta el dissabte, casualitats de la vida...
muacs muacs**