dilluns, 31 de gener del 2011

Plecs del Llibre, via Francesc Casanoves 6a (V+ oblig.) 200m

L’Esther i en Ramón han quedat per anar a fer alguna via… jo com qui no vol la cosa m’hi acoplo, la seva idea inicial era anar a fer Mutan World al Garraf o potser l’Espareguera a Montserrat. Doncs no, a sobre d’acoplat me les manego per que canviin de plans per un nou projecte un xic mes emblemàtic, la Francesc Casanoves al Plec s del Llibre. Gràcies a les recomanacions d’en Pere i la Carla i el meu poder de convicció (hauria de ser comercial) ens dirigim cap a Montserrat…RING!! RING!!!...Osti!! la Carla truca, que voldra? …al final no treballa… diu que s’apunta i que quedem a Monistrol. Mas vale tarde que nunca.

Apa som-hi aparquem el cotxe a Santa Cecilia, i anem per el camí de l’Arrel en busca de la la Canal de la Llum, forta pujada que fa que ens començem a despilotar. Un un cop arribat al Coll del Mitg dia, ara toca baixar la Canal del mateix nom, collons si que queda lluny… despres de baixar durant no se quan de temps trobem un retol que ens anuncia: PLECS DEL LLIBRE, pocs minuts despres trobem la desviació a la nostre dreta, el camí es molt fàcil d’identificar perque algun il·luminat l’ha marcat amb centenars de marques de color groc fosforito, bueno si mes no trobareu el peu de via rapidament pujant per una petita canal amb un desnivell considerable.

Jo, a l'inici del primer Llarg IV

Comencem per un IV de tràmit que en un plis plas ens el ventilem, al davant la Carla i jo seguits d’aprop d’en Ramón i l’Esther. Un cop a la R1 surto a lluitar contra el segon llarg de 6a..que cabron… em va fer suar la cansalada. La via esta super equipada amb spits, i els llarg son llarguets, sino recordo malament us faran falta unes 12 cintes en un parell de llargs, us cansareu de xapar. L’Esther es l’encarregada de superar aquest llarg, que crec que també el va lluitar i patir com una campiona… No hay triumfo sin pena, n’hi pena sin triumfo.

L'Esther acabant el Segón Llarg de 6a

Seguim amunt, aquets cop la Carla surt de reunió i deseguida es troba un petit llavi de V+ ben protegit, però no pots badar, cop de gas i amunt… el llarg perd continuitat i graduació progressivament fins a la R3.


La Carla despres de superar el llavi de V+, 3er Llarg

Els nostres companys no regalen metres aixi que anem per feina. Em toca de nou, navego per un llarg de IV amb algun tram un pel descompost que ens portara fins a l’inici de la que serà la tirada més vertical i aeria de la via.

En Ramón recuperant a l'Esther a la 3a Reunió

Tenim unes vistes de 180º espectaculars i ja veiem el cim Montgròs al nostre costat. La Carla il·lusionada tira amunt pel darrer llarg de 6a, l’hi espera una tirada mantinguda i molt xula amb algun paset cabronzete… com més a la dreta et col·loquis més patí, però mes opcions(bolos) tindras per ascendir, tu decideixes.


Darrers metres del 5e Llarg de 6a

Finalment cim, cim? ja que estem aquí decidim trobar la manera de pujar al Montgròs, flanquejem sense desencordar-nos fins a la pared i anem a buscar una via de V de dos o tres pasos que perd grau de seguida fins a una R situada just a sobre d’uns rostolls, ultima tirada llarga de III fins a sota del cim. Recollim Material i un caminet a la nostre esquerra en porta fins al Cim, ara si…quines vistes 360º de panoramica Montserratina, estem al rovell de l’ou, impressionant.

L'equip GEAMM al Cim del Montgròs


Uff, es tard i ens queda tornar, fem una mica l’indi i cap avall, prenem el camí en direcció nord per anar a buscar una canal que surt per la nostre dreta, tot cap a baix fins a trobar el torrent de mitg dia que toca de nou remuntar fins a trobar la canal de la llum, uns 40 minutets i al cotxe. Jo no se vosaltres, però jo no canvio la Muntan World per aquesta.

Bladé

9 comentaris:

Alfredo ha dit...

Por lo visto un viote, es una de las que tenia en mi pedazo de lista de vias para hacer..
Con un paseo para llegar y para volver..como me gustannn!!
Oleee!! por la via a los cuatro.

cuidaros

XICU ha dit...

Esteu fets uns maquines!
Enhorabona per l'escalada i a seguir apretant!

Ther ha dit...

Que guai la piada!! ja no hi comptava!! va estar una via per recordar!! per cert el segons llarg, em va posar a provar efectivament....bastant psicològic pq és molt fi d'entrada. el següent 6a és potser més vertical i atlètic però com be dius...hi ha per triar!!!

Ana ha dit...

Uff, aquesta via sembla la mar de completa. Ara fa dies que no escalo a Montserrat, i les imatges impressionen. Molt bé a aquest quartet, però sobretot a les noies, je, je, je.

ferran ha dit...

avui sobretot felicito en ramon, que ja veig que esta fet una fiera... m'alegra veure't aixins de be per les pareds
fins aviat
ferranet

Montse ha dit...

Ohhh...
És maca aquesta via...
I solitari i ferèstec l'entorn!

Felicitats penya ;)

Ramon ha dit...

Gràcies, Ferran.
A veure se coincidim aviat en alguna escalada (facileta, eh?)

Anònim ha dit...

quin gustasso llegir la piada. Un altre raconet de Montserrat per descobrir i si es amb bona companyia genial. Guai. Abraçades.

Jaume Ors.

GEAMM ha dit...

Molt xula la via que ja era la segona vegada que la feia!. així que si algú la vol disfrutar-la que sàpiga que hi ha dues maneres d'arribar-hi;
1. Santa cecília, com bé indica en Jordi i
2. Per Vinya nova, com explico en una anterior piada. Link: http://geam-mataro.blogspot.com/2009/09/francesc-casanovas-i-pera-180-v-6a.html

quin mono de paret que tinc !