dilluns, 9 de novembre del 2009

MALANYEU (Via "Carla se´n va a la selva" (IV/V/V+, 100 mts.)



Avui Diumenge, jo i la Ana, aprofitan que hem d´anar a la casa de colonies on la pròxima setmana hem de celebrar el 1 Aniversari GEAMM, a la Vall del Lord, ens llevem ben d´hora per anar pel matí fins a Malanyeu i fer una via per poc que sigui. La escollida "La Carla se´n va a la selva". Que vos fer-li ... hi ha "mono".

Una vegada arrivem a Malanyeu fem la aproximació fins la via, la que ens queda més a la esquerra de totes. Caray !!! ... trobem força gent, fins i tot un parell de cursets i hem de fer una mica de cua. Cap problema, aprofitarem que al costat del primer llarg hi ha un llarg d´esportiva i la enllaçarem amb la nostra.

Accés:Un cop travessat el torrent i 5 metres després de passar pel filat elèctric, surt un camínet poc definit a l’esquerra que, sense pujar al peu de la paret, la va resseguint per sota fins a trobar el peu de via.La via està situada a 15m a l’esquerra de la via Montse Curtó, i puja paral·lela , 5 metres a l’esquerra, d’una via (sense nom ? ) d’un sol llarg

Primer llarg (40 mts, 10 parabolts): Cap problema, tot recta amunt fins arrivar a la primera reunió.

Segon llarg (30 mts, 2 parabolts). Aquí prenem la opcció d´anar a la dreta, només sortir, salvem els primers 3 metres i deseguida fem flanqueig a mà dreta fins anar a buscar la reunió amagada entre arbres, això si força comoda.

Tercer llarg (35 metre, 11 parabolts). Anirem recta amunt, amb tendencia una mica a la dreta. Un pel descomposta la roca, a trams, fins arrivar al tram on podem agafar la varinat de la esquerra (V+) o la de la dreta, un IV.

Descens: Per aquesta via no és recomenable fer el ràpel, així que anirem a la linea del costat mateix on perferctament el podrem realitzar. Ràpel de 55m situat a 8m a l’esquerra de la R-3 i que condueix a la 1ª reunió i un segon de 40 m. O bé caminant a la dreta tot remuntant tota l’aresta fins a una casa i baixar a buscar el peu de via en uns 40’.

Ara una vegada avaix, casualitats de la vida, coneixem a la Martzia, una noia italiana on coincirem el cap de setmana seguent al aniversari GEAMM i també ... coincidim amb en Marc i en Carles a les Taules de la llei on estan fent esportiva. Guai !!!!



Un petit àpat i ... marxem cap a Sant Llorenç de Morunys a fer una ullada a la casa rural.
Un Diumenge complert !!!

5 comentaris:

ferran ha dit...

ja ho sabem tots jaume, ets molt bona persona, jeje.. pero ara ademes podrem dir que "ets un MARRANO", "vaya cagada..."
un petonet marranet i marraneta
ferranet

Ana ha dit...

EEEEEh, que en marranet és en Jaume,no jo, je, je, je.
Molt bé la piada, company, i l'escalada posant catxarritos millor que millor. Repetim quan vulguis!!!

Alfredo ha dit...

Joesssss..uno con mono..otra que es una mona jijjiji(subiendo)se encuentran con una "extraña" y despues con dos "frikisss".uff uff

(No dire nada de la "caca".)

Cuidaros

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia, que us ha semblat la via?
Aquesta la vaig obrir amb uns companys amb l'intenció que fos una via d'iniciació i engrescar a la meva filla Carla a escalar.
Per cert, varem coincidir fa unes setmanes mentres tu estaves fent la via Dr. Anton a la Magdalena superior i nosaltres feiem la via Acròmion. vaig penjar una foto vostre al meu bloc

salut i a tibar

JAUME ORS ha dit...

... ei Joan és veritat ... a la Magdalena Superior !!! Dons la vía molt bé ... dons dona de jóc per disfrutar de la escaladas. Per cert ... com es deia el teu bloc ??