dimarts, 4 de gener del 2011

SERRAT DEL POLL, Olga-Frontera (240 mts, V+)

Avui Diumenge hem quedat a Mataró i plou ... que fem ??? El meteocat preveu bon temps per Lleida ... o sigui que som-hi !!! De fet som un privilegiats ... Catalunya és gran, un gran país de roca i sempre trobarem una zona on no plogui i faci sol i així ha sigut també aquesta vegada.



(VIDEO RESUM)

Decidim anar direcció S. Llorenç de Montagai però la Esther i l´Alfredo donant la opcció de repetir la Olga-Frontera, al serrat del Poll, per aquells que no la hem fet ... gràcies !!!Direcció Artesa de segre on fem un bon esmorzar, i tot seguit anem a Alós de Balaguer on tot seguit agafem la pista que va paral.la al riu fins arrivar a final de pista on trobem l´aparcament.Arrivem a peu de via, a tocar mateix del cotxe i fem dues cordades ... les "floretes" i els "machos".



L1 (IV+, 40 metres). Comença la via de les "floretes". Aquest primer llarg en placa no te cap complikcació. En un principi sembla un pel herbosa, però no és així. Arrivem a la reunió molt comode.


L2 (IV+, 50 metres) El segón llarg si no m´enrecordo malament poques asegurançes, una o dues, però es poden llarçar forces savines i la dificultat no és gaire o sigui que ... Al final s´arriva a un jardinet on montarem la reunió a un arbre. En Nogués ... disfruta de debó !!!

L3. (V, 35 metres). Pel devan nostre podem veure a la Esther i la Ana en aquest fantàstic llarg, el millor sens dubte de la Olga-Frontera, estetic per sobre de tot !!! Es comença per una fisura de esquerra a dreta que protegim amb un frient fins arrivar a peu de la placa on trobem el primer parabolt. La placa amb força presa, amb tendencia a la esquerra fins arrivar a la part de dalt on agafa força verticalitat. La reunió ... penjadeta.










L4 (v+, 35 metres). Sortim per la esquerra de la reunió per un diedre ... força descompost ... o sigui que al tanto amb les pedres !!! Una vegada a dalt fem un canvi de paret a la dreta per arrivar a la placa, al principi bé però adalt és el pas de V+ però ben protegit amb parabolts i claus fins arrivar a la reunió ... ben còmode.





L5 (IV+, 35 metres). Sortim de la reunió, llaçem un petit arbret fins anar al primer parabolt força amunt per reseguir la fisura recte amunt, "al lloro" amb les pedres ...



L6 (IV+, 35 metres). Recte amunt per la placa fins arrivar a la reunió.

DESCENS: Una vegda al cim, baixem uns metres fins arrivar a un arbre amb la instal.lació d´una ràpel. Una vegada fem el ràpel, reseguim per la tartera on ens portarà fins el riu. Una vegada allà, a la dreta per arrivar a les pasarel.les i així arrivar al cotxe.




Via: Olga Frontera
(ressenye d´en Oscar Clim)

7 comentaris:

Alfredo ha dit...

Genial!!
un dia perfecto, solete, compañia y sitio guapo guapo...

cuidaros

Jordi Bladé ha dit...

Veig que no vau acabar a Gelida, enhorabona!!! jijiji
Moltes felicitats al nou escalador del GEAMM.

Montse ha dit...

Què xuli aquesta vieta, eh?
El dia que vam anar-hi feia un vent d'un parell de collons!
Perdó per l'expressió :P

Per un 2011 ple de flors i capolls!

Nogués ha dit...

Eisss!! aquesta via va estar moooooolt xula, tot i que x mataro plovia, ens va fer un dia perfecte.

I quina pedazo de piada amb video i tot, CONGRATULATIONS!

Fins la proxima!

JAUME ORS ha dit...

qui ens ho havia de dir, a Mataró plovent i a Lleida ... solete !!! Una jornada perfecte !!!

Ther ha dit...

Heisssss!!! si si...sóc la ressenya ambulant d'aquesta via...no cal imprimir-la, jeje. Va estar be, sempre és guai portar a fer una via que t'encanta...però ja no la repeteixo en mil anys!!! Felicitats al nou escalador...però val la pena portar-lo amb la corda curta que en un parell de mesos ens passarà la mà per la cara!! jeje

Ana ha dit...

La veritat és que va ser un dia molt maco i una escalada complerta: una mica d'esperò, una mica de placa, vigilar amb els trossos trencats, llaçar savines, esperar als companys (ja se sap que els homes es fan esperar, je, je).
Un petonet pels companys de l'Olga!!!