divendres, 21 d’agost del 2009

Barranc Estaron - Lleida


Dimecres 19 d'Agost del 2009, en Jordi Nogués, Jordi Bladé i en Sergi, ens reunim per a fer el barranc d'Estarón, a pocs quilometres per sobre de la població de Llavorsí (Pallars Sobirà), carretera C-147 direcció Viella. Mapa Accés.

Barranc amb una aproximació d'uns 20 minuts, depenent si es fa amb 1 o 2 cotxes (amb 1 és suficient). Només creuar a la dreta desde la C-147 direcció Estarón veureu al final de la primera recta l'última cascada de 45 metres, aquí podreu deixar el cotxe; si seguir caminant per la carretera fins a la 4ª volta. Aquí podeu deixar el segon cotxe, en cas que enfeu servir dos. El camí és a l'esquerra, està marcat per fites, és força evident. L'entrada al barranc és una mica aleatoria, aneu mirant quant ja no quedi més desnivell, i veureu que hi ha força camins que porten a dins del barranc. L'entrada al barranc, és amb aigua, força freda, i la roca rellisca en aguns tramps, però en general està força bé. Hi ha ràpels on s'ha de vigilar perquè rellisca més. Es poden fer tobogans, de pocs metres i amb poc desnivell, però cal vigilar la recepció d'aquests. L'equipament és força bó (Químics i Parabolts), com que és un barranc bastant sencill, està equipat per a practicar, pe tant us podeu trobar dobles reunions i parabolts per fer guiats. L'últim ràpel, hi ha una pasamà una mica precari, des d'aquí, haurem de fer un petit pasamà, fins a la reunió que la tenim a l'esquerra, ja que des d'aquest punt podrem recuperar la corda molt millor i sense problemes. L'últim ràpel és realment bonic. La recepció a l'aigua no és saltable. Una vegada aquí el camí surt per la dreta i baixa fins creuar el riu i arribant al cotxe. (el veí del costat té una half, mirar de no entrar-hi).
Horaris:
Accès : 20 minuts
Descens : 2:30 hores
Retorn : 5 minuts
Ressenya





VIDEOS




3 comentaris:

Jordi Bladé ha dit...

Grans piades Sergi, com es nota que encara estas de vacances, jijiji. Quin rappel guiat tu!! va quedar bé i tot, tinc ganes de tornar per Lleida, Quant repetim?
PD: Pensa amb mi amb el tema neoprens!!

Jordi Nogués ha dit...

Jove, kagun Déu, la proxima tirolina jo no la cataré de primer, casi m'axafo contra l'arbre.
Aveure si pel proper barranc s'anima algun membre del GEAMM "AGRUPE". Per cert si pot ésser m'agradaria agafar un neopré.
P.D: Avui 22/9 he fet el LLech i he fet un nou salt de 12m molt guapo, ja el nirem a fer. Salutacions a tots...

Unknown ha dit...

Enhorabona nois !!! En els videos és fàcil d'apreciar lo bé que us ho passeu fent barrancs !! .

Jo tb vull un neopré ¿?¿? de què va ¿?¿? je je je

petons !!