dijous, 12 de febrer del 2009

Alpinisme al Montseny


Ascensió realitza per l'Adrien, en Sergi (la variant), l'Anna i en Pere T.
Canal NE a les Agudes



Accés: des de Sant Celoni per la carretera BV-5114 al Parc Natural del Montseny i a Santa Fé del Montseny. En el km 23,8 aparquem en un petit aparcament a la dreta (2 cotxes) de la carretera, just després de pasar un petit pont. Creuem la carretera per enfilar una canal arbolada.

Aproximació: Cal remuntar la canal que està just creuar la carretera amb tendència a la dreta. En forta pujada fins creuar una pista (10'). Seguim l'ascens per la pala de neu (traça) fins a peu de canal (entre la via Mar d'Estels i la via Itzi). Seguim pujant fins passat un arbre. La via va per la canal de l'esquerra, muntem R0 sobre pitons o friends (45').

1era ascensió: Desconeguda (la variant poter 1era d'en Sergi i l'Adrien)
Dificultat: 50-55º (màxim 70º/M1 en algún ressalt)
Orientació: nordest
Reunions: R0 (pitons/friends) R1 (arbre) R2(pitons) R3 (pitons)
Material: 6 cintes exprés, friends mitjans i petits, pitons (uves i universals) i 2 cordes de 60
Época: desembre-març (en funció de les nevades)
Horari: 1’30-2’30 hores (fins al cim de les Agudes)

1 llarg (55m): 40º fins al primer ressalt (possible 70º/M1). Reunió en l'arbre.
2 llarg (55m): 40º. Reunió a la dreta de l'entrada del darrer ressalt sobre pitons.

3 llarg (50m): 60º (possible 70º). Reunió a la cresta cimera sobre pitons. Seguim la cresta (espectacular) fins al cim de les Agudes.


Descens: des del cim baixem fins al primer coll, girem a la dreta per pendre el camí que baixa cap als Castellets seguint la traça (1h30).

Condicions dia 7/2/09. Neu dura des del parking fins a peu de canal. Allaus de purgues recents. Canal segura. Neu més justa a trams. Primer ressalt M1. Segon llarg bé de neu. Tercer llarg més just, neu poc consistent i més difícil de protegir. Cresta fins al cim en bones condicions. Biaxada traçada. Si fes més fred, estari millor.

Molt disfrutona i del tot recomenable. Ens ho vam passar molt bé.








6 comentaris:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Ja em va semblar a mi veure unes formiguetes que anaven amunt amunt de les Agudes mentres feia el meu passeig a cavall... segur éreu vosaltres !

Enhorabona i felicitats.

Sergi ha dit...

Molt bona sortida, a veure si em porteu a fer alguna cosa. Per cert l'Arien i en Sergi en van fer una altres, no ?? quina és ??.

Anònim ha dit...

Nanus la jugada de que el Sergi Lugo us respongui la piada de la Feec com si no us coneixés és molt divertida.
Així teniu més visites al blog i socis potencials no? Per fer cursets d´iniciació ja esa bé però crec que haurieu de piar activitats una mica de més nivell per captar l´atenció del personal que ja fa activitat i que també s´apuntin i es federin al vostre centre.
Salut i bones escalades

Pekas ha dit...

Aquest dimarts vaig pujar per un altre "corredor".. ( una torrentera ) que surt desde el pont que hi ha una mica abans de l'accès per anar a les víes de roca de aquesta zona.. ( Home ocell i CIA... :-))

En el mapa surt com el Sot del Malpas... 50/55º amb un resalt curtet peró divertit...

La sortida es a un collet abans del penúltim "castellet"...

Les plujes d'aquests díes de ben segur han "transformat" l'estat d'aquestes canals...

En la vessant de San Marçal surten algunes coses molt i molt interessants...

Salut i muntanyes... ;-))))

Sergi ha dit...

M'has pillat Mateu, je, je, però en cap moment m'he amagat, ja que fer una aportació anònima al Foro de la Feec és molt sencilla. El que volem es crear un grup de gent que comparteixi les activitats que anem fent, i sobretot que es pogui apuntar i suggerir-ne d'altres, tots esteu convidats a fer muntanya amb nosaltres. I el que si que volem que quedi clar és que aquí no hi ha nivells mínims ni màxims, cadasqú possa el seu nivell, i no per fer coses més o menys fàcils ens condiciona a ser millors ni pitjors. Per cert que esteu convidats tots al proper divendres 27 de febrer a veure "Tocando el Vacio"...
Salut,