dimarts, 23 de desembre del 2008

Pedraforca amb dos glaçons...



Sortida d'iniciació a l'escalada en gel al Pedraforca.

Ens reunim l'Amàlia, l'Anna X., l'Esther, en Jose, en Sergi i en Pere T.

La meteo, amb el famós temps anticiclònic d'aquest dies, promet temperatures molt baixes a la nit i força suaus de dia. Esperem que les cascades de la cara nord encara estiguin en condicions.

Al parking coincidim amb la colla del Miner i els e-climb.... per cert quin material, buf, una passada....

Iniciem l'aproximació amb una temperatura gairebé primaveral, pero en pasar a l'ombra la cosa canvia, sembla que tindrem sort.... i a més a més... hi ha poca gent!

Fem l'escalfament a la cascada anomenada "LA RAMPA", uns 20m de dificultat II/2 i que està ben formada (a trosets no tan). Obrim dues vies per fer "top-rope". Una fàcil per l'esquerra i una un pel més complicada per la dreta.

Una vegada ja hem escalfat motors i realitzat les primeres pràctiques decidim anar "per feina"... cap a la "SOMNIS D'HIVERN" !

Contrafort ben format que ens dur al primer resalt. Dificultat II/3, més fàcil per la dreta i amb algun pas de 90º a l'inici si ho fem per l'esquerra. En general, el gel de bona qualitat. Aquí també coincidim amb en Madveras i la Loybcn és a dir en David i la Irene , dos bons amics que feia temps que no veia...

Superada la primera part, arribem a la segona cascada de la via. Aquesta s'inicia amb una curta part de 85º fins arribar a un preciós mantell glaçat que es deixa fer molt bé. Podem muntar R en qualsevol dels arbres de la part superior.

El Jose s'anima a fer el seu primer llarg de primer amb les assegurances ja fixades... i sel treu sense despentinar-se.... està fet un crac!.... La seva cara de felicitat ben val tota la sortida. Aprofitem per fer pràctiques i fem un parell d'Avalakov... i l'Anna i en Jose se'n surten prou bé.

Com l'Amàlia està a peu de via, estem cansats i en Sergi està més hiperactiu del normal, decidim deixar-ho aquí i rapelar tota la via.

Acabem amb uns plats combinats, uns beures i molts riures a Saldes. Tots ho han fet molt i molt bé..... segur que no serà la darrera vegada que els piolets tasten el gel!
Piada per en Pere T.





4 comentaris:

Sergi ha dit...

Un molt bon redactat, amb un estil força reforçat i la traça del contingut molt indicada per l'activitat dins del seu entorn.je, je.
Em sembla que Esther i Carla us ha sortit un competidor, de redactats en Super Star Fisherman.

Ther ha dit...

Ji ji, sort que no han explicat els que no havia d'explicar....jiji. Mu be, mu be!!!

Ana ha dit...

Ostres, què xules les fotos! Ja sou uns autèntics professionals dels grampons!!! I la idea del nas verd????

Eloi ha dit...

Ei molt bones aquestes sortides que feu.. a veure quan em puc apuntar a alguna!!
saludus!!!